Crna Gora je protiv Islanda upisala pobjedu nakon sedam mjeseci bez iste, a selektor Branko Brnović upisao je prvijenac u petoj utakmici u svojoj trenerskoj karijeri. Na konferenciji za novinare nakon utakmice naš selektor je rekao da je zadovoljan ostvarenim rezultatom, ali i istakao da u igri "sokola" ima dosta prostora za napredak.

- Više nećemo pričati kako godinu dana nemamo pobjedu. Igra nije bila onakva kakvu smo očekivali. Ne tražim opravdanje, ali po ovakvom terenu i vremenu nismo ni mogli bolje. Nismo pružili ni minimum, pogotovo u prvom poluvremenu, onoga što smo očekivali. Prvih deset minuta smo počeli dosta dobro, ali su uslijedile dvije greške u odbrani i počela je panika. Očigledno smo malo shvatili pozadi da treba da igramo na silu. Rekao sam prije meča da je teren loš, da treba odmah da ih pritisnemo, da oni prave greške. Ali, očigledno da je bilo obrnuto. Drugo poluvrijeme je bilo bolje. Nije bilo onako kako sam očekivao, ali je bilo bolje. Najvažnije je da smo prekinuli seriju bez pobjede. Zadovoljan igrom nisam sigurno, to može mnogo bolje - rekao je Brnović.

Selektor se osvrnuo na zvižduke sa tribina upućene pojedinim igračima, u prvom redu Vladimiru Božoviću. Naš univerzalac je večeras svoj 30. nastup za državni tim krunisao asistencijom za prvi gol Stevana Jovetića.

- Lako je zamijeniti igrača kada mu zviždi 20-ak ljudi. Ali ja znač, i to stalno ponavljam, da ovi momci imaju kvalitet, a u to ćete se ubrzo i uvjeriti. Ni njima nije lako kada im se zviždi. Po meni, publika je uvijek u pravu, ali eto Vlado je kasnije napravio veoma dobar centaršut, nakon kojeg je Joveta postigao gol. I nije samo Božović griješio, već je tu bilo grešaka od prvog do posljednjeg. Da sam mogao da mijenjam, promijenio bih i sedmoricu na poluvremenu. Island je dobra ekipa, organizovana, posebno kada se vrate pozadi. Međutim, moramo biti zadovoljni pobjedom i time da smo prekinuli seriju bez pobjede. Sada je i igračima lakše. Konačno sam i ja krenuo sa pobjedom - rekao je naš selektor.

Ulazak Mirka Vučinića unuio je živost u našu igru, a sjajne kombinacije našeg kapitena i Stevana Jovetića ponovo su oduševile naše navijače.

- Mirko i Stevan su igrači koji mogu jednim potezom mogu da riješe meč. Odlični su u igri jedan na jedan. Ali vidjeli ste koliko je Joveta, koji je majstor sa loptom, imao problema da je primi i odigra, zbog toga što je teren bio loš. Kada su njih dvojica u ekipi, to je onda drugi tim. Oni praktično iz ničega naprave šansu za gol. Ova utakmica je poslužila da se isprobaju varijante za ono glavno, a to su kvalifikacije. Sada smo probali Ćetkovića desno, Simona iza, Damjanovića. U sljedećim mečevima ćemo probati nešto drugo. Zato i postoje prijateljske utakmice. Do Poljske ima dosta, a do tada ćemo iskristalisati pravu ekipu, koja će moći da ispuni ono što tražim od njih - rekao je Brnović.

U jednom trenutku utakmice sa dijela južne tribine mogli su se čuti zvižduci i skandiranja protiv našeg selektora.

- Nije ne može biti svejedno kad to čuje. Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje. Ja nisam opterećen time. Ubijeđen sam da će se, kad dođe ono pravo vrijeme, sa tribina čuti druga pjesma sa tribina. Budite sigurni da će ova ekipa pružiti mnogo bolje partije onda kada to bude trebalo. Igrači su zadovoljni, kao da su pobijedili mnogo bolju selekciju od Islanda. Bili su pod velikim pritiskom. Moram vam reći iskreno da sam i ja dobio veliku podršku od njih. To mi je dalo još veću snagu i volju za radom - zaključio je Brnović.