„A“ selekcija Crne Gore sjutra će pod Goricom dočekati Island u prijateljskoj utakmici koja će označiti početak priprema u susret kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje počinju u septembru. Iako prijateljske utakmice ne nose sa sobom rezultatski imperativ, meč sa Islandom će biti dobra prilikda da naša selekcije prekine neugodnu seriju utakmica bez pobjede.

- Pobjeda nam je važna zbog mentaliteta, ali i da bismo prekinuli priču o tome kako je nema već godinu dana. Očekujem da počnemo da igramo igru koja će u narednom periodu biti prepoznatljiva, koja će odgovarati Mirku i Stevanu, da dođemo do njih sa pas igrom po zemlji. Ne znam kako će to funkcionisati sjutra, jer nijesmo imali puno vremena da se uigramo. Moram i da vidim da li će Mirko početi utakmicu, ili će morati, ne daj Bože, da krene sa klupe. Što se tiče situacije sa povredama, Savo Pavićević definitivno neće igrati. Njega će na toj poziciji zamijeniti Savić – rekao je naš selektor Branko Brnović.

Na pitanje koga iz naše kvalifikacione grupe „glumi” Island, Brnović je istakao da njega brine samo igra njegova ekipe.

- Glumaca ima dosta, ali mene samo interesuje da odradimo ono što zacrtamo. Da postavimo igru koja će odgovarati napadačima. Mi u ekipi imamo dosta tehničara, tako da nam duge lopte u potpunosti ne odgovaraju. Taj stil igre nije odgovarao veznim igračima koji često trče u prazno, a o napadačima neću ni da govorim. Gledaćemo da to usavršimo, a do Poljske ima dosta vremena za to – smatra Brnović.

Naš kapiten Mirko Vučinić smatra da ekipa mora ući u utakmicu sa pobjedničim mentalitetom kakav je krasio u prošlim kvalifikacijama. Kao primjer za to dao je i svoj klub Juventus.

- Pobjeda se uvijek traži, bez obzira na to ima li je ili nema već duže vremena. Važno je da uđemo sa pobjedničim mentalitetom, kao što ga ima Juventus. Njima je u glavi samo pobjeda i kada odigraju neriješeno, nezadovoljni su. Mi bi trebalo tako da počnemo da igramo, ako želimo da napravimo nešto po čemu će nas pamtiti – smatra naš kapiten.

Mirko već neko vrijeme ima problema sa koljenom, zbog čega je njegov nastup od početka utakmice pod znakom pitanja.

- Osjećam se dobro, iako imam problem sa koljenom koji vučem već mjesec dana. Nadam se da će uspjeti terapije u Torinu, kako se ne bi morao podvrgnuti atroskopiji. Spreman sam, ali ću se dogovoriti sa selektorom da li da počnem meč ili uđem sa klupe – rekao je Vučinić.

Vučinić smatra da su naši igrači mnogo naučili iz prethodnog ciklusa, naročito baraž utakmica sa Češkom.

- Izašli smo jači iz duela sa Češkom. Shvatili smo da smo trebali više da pružimo. Mada su nas i ponijele emocije, a i vi novinari ste nam malo otežali pričama da ćemo lako proći. Ipak, malo ko se nadao da ćemo postići onakav uspjeh. Najvažnije je da izvučemo pouku iz prethodnih kvalifikacija i da to primijenimo na ove. Što se tiče kvalifikacija važno je da krenemo dobro. Pobjedom stičeš veliko samopouzdanje. Grupa kao grupa, sve su jake – zaključio je Vučinić.

Selektor Branko Brnović se nada dobroj atmosferi na Gradskom stadionu, a konferenciju je iskoristio i da se zahvali navijačima na velikoj podršci koju su pružili ekipi u finišu prethodnog kvalifikacionog ciklusa.

- Moramo da se odužimo publici za ono što su pokazali nakon mečeva sa Češkom. Njihova podrška bila je fantastična. Zato ćemo i krenuti ofanzivnije, da stvaramo dosta prilika, da upišemo pobjedu. Na taj način ćemo im se zahvaliti. Nadam se da će publika doći u što većem broju. Pozivam ih jer će imati šta da vide – zaključio je Brnović.

Utakmica Crna Gora – Island igra se sjutra u 18 časova na Gradskom stadionu u Podgorici. Kapije stadiona biće otvorene dva sata prije početka utakmice.