"A" selekciju Crne Gore danas je na Starom aerodromu dočekao snažan vjetar, ali ni velika hladnoća nije uticala na sjajnu atmosferu kojom zrači naša ekipa. Selektor Branko Brnović je na današnjem treningu imao na raspolaganju sve igrače osim Vladana Giljena, koji se ekipi priključio u kasnim popodnevnim časovima.

Svi igrači su radili punim intenzitetom osim Stevana Jovetića, koji je juče igrao utakmicu za Fiorentinu. Mladi as "ljubičastih" je u Trening kamp FSCG je stigao direktno sa aerodroma, a odmah po dolasku se obratio i okupljnim predstavnicima medija.

- Drago mi je što sam ponovo u Podgorici. Od utakmice sa Češkom, nijesmo igrali mečeve pa je time ova utakmica jako bitna za nas. I prije Češke nismo ostavili sjajan utisak, pa je meč sa Islandom prava prilika da to ispravimo. Daćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu. Pred našom publikom imamo veliki motiv, da zabilježimo dobar rezultat, da ostvarimo pobjedu zbog navijača, zbog nas, zbog Saveza - rekao je Jovetić.

Selektor Branko Brmović najavio je ofanzivniji fudbal, sa loptom na zemlji i igrom koja počinje od samog golmana.

- Odgovara mi taj stil igre. Svi mi volimo da je lopta na zemlji. Trebaće vremena da se to uigra, ali imaćemo dosta vremena do starta kvalifikacija. Imaćemo još najmanje dvije provjere - rekao je naš napadač.

Pun optimizma je i naš štoper Stefan Savić.

- Vjerujemo da će nam Island biti dobar protivnik za pripreme. Ne očekujem laku utakmicu. Poslije baraža sa Češkom, biće dobra prilika da ponovo vidimo na čemu smo, da testiramo naše mogućnosti. Pobjeda bi nam puno značila za samopouzdanje, jer odavno nijesmo zabilježili pobjedu. Vjerujem da imamo kvaliteta za to. Učinićemo sve da dođemo do pobjede - rekao je Savić.

Savić ističe da je atmosfera u ekipi sjajna i da će biti veliki adut naše selekcije pred početak novog kvalifikacionog ciklusa.

- Atmosfera se u selekciji nikada nije mijenjala. Uvijek je bila dobra, pozitivna, i nakon ispadanja od Češke. Momci i dalje vjeruju u sebe. Znamo koliko smo napravili samim plasmanom u baraž, a i tu smo prikazali kvalitetnu partiju. To je velika škola za nas. Dolazimo dosta jači u nove kvalifikacije - ističe naš štoper.

Selektor Brnović i kapiten Mirko Vučinić sjutra će razgovarati sa novinarima na pres konferenciji koja će početi u 12 časova u pres sali Gradskog stadiona, dok će posljednji trening pred utakmicu sa Islandom naša selekcija odraditi na Trening kampu FSCG u 17 časova.