Selektor „A“ reprezentacije Crne Gore Branko Brnović održao je danas konnferenciju za novinare na kojoj je govorio o predstojećem prijateljskom meču sa Islandom.

Nakon mečeva sa Češkom u baražu za EP „hrabri sokoli“ danas počinju pripreme za prvi prijateljski meč u 2012. godini, koji se igra u srijedu, 29. februara na Gradskom stadionu u Podgorici.

Selektor Brnović je na konferenciji istakao da očekuje pobjedu kroz pas igru u duelu sa Islandom.

-  Iskreno, očekujem pobjedu. Kao što znate, već duže vremena smo bez pobjede. Novina u našoj igri je ta što ćemo igrati dosta ofanzivno. Neću dozvoliti da se igra dugim lopta. Igru ćemo graditi od golmana Božovića, pa kroz sredinu do napadača. Probaćemo da stisnemo protivnika na nihovoj polovini. To je novina, ali ne znam kako će funkcionisati na prvoj utakmici. Što se tiče Islanda, radi se o dobroj ekipi, imaju nekoliko odličnih igrača. Danas nema loše ekipe. Međutim, naglasio sam do sada više puta da mene samo interesuje naša ekipa i kada smo mi pravi onda neće biti probema. Ja vam garantujem da bi ovu grupu momaka poželio bilo koji trener ili selektor. Atmosfera će biti mnogo bolja nego prije, a to ćete biti u prilici i da vidite, rekao je Brnović.

Selektor „hrabrih sokola“ još jednom je ponovio da ima veliko povjerenje u grupu igrača koju predvodi sa klupe.
- Moramo biti ponosni na ove momke. To je publika pokazala nakon meča sa Češkom. Ovi momci imaju i fudbalski i ljudski kvalitet što će pokazati i u ovim kvalifikacijama. Borićemo se za drugu poziciju, a zašto da ne i za prvu. Ono što nijesmo uspjeli u prethodnim kvalifikacijama, vjerujemo da možemo u ovim. Neće biti lako, jer je grupa jaka. Tri selekcije sa Evropskog prvenstva igraju sa nama. Ali, ja vjerujem u momke  i mislim da možemo da napravimo dobar rezultat, dodao je selector.

Brnović za meč sa Islandom neće moći da računa na nekoliko igrača, među kojima je i Marko Baša koji je nedavno operisao rame.
- Dobro je što se Baša sada operisao. Mislim da će biti spreman do maja i da će se tada priključiti ekipi. Najbitnije je da kroz ove tri, a možda i četiri utakmice, iskristališemo ekipu i dobro se pripremimo za kvalifikacije. U maju ćemo probati i neke mlađe igrače. Utakmica u avgustu biće nam generalna proba za Poljake. Ta utakmica je po meni mnogo bitna, jer ukoliko savladamo Poljsku, otvara nam se sve, uz normalno raspored koji imamo, zajljučio je Brnović.