Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od odgovarajuće selekcije Hrvatske rezultatom 4:0 u prijateljskom meču odigranom u Omišu.

„Kockasti“ su se bolje snašli u teškim uslovima za igru, iskoristili svoje prilike i upisali pobjedu u prvom odmjeravanju snaga sa „sokolićima“.

Izabranici Borisa Ljutice nisu uspjeli da na blatnjavom terenu iskoriste nekoliko veoma izglednih prilika, što je uz bolju fizičku pripremljenost protivnika odlučilo pitanje pobjednika.

Hrvatima je put bo pobjede otvorio Bašić, koji je mrežu Stijepovića pogodio već u trećem minutu udarcem glavom nakon centaršuta Roguljića. „Sokolići“ su nakon vodećeg pogotka domaćina stvorili dvije velike prilike koje Cmiljanić nije uspio da pretvori u pogodak.

Domaćin je na startu nastavka pogotkom Brodića nakon kornera duplirao prednost. Treći pogodak za „kockaste“ djelo je Roguljića – mladi napadač je prihvatio loptu nakon centaršuta sa desne strane, driblingom izbacio iz igre Šebeka i poslao loptu iza leđa našeg golmana. Konačan rezultat susreta postavio je Brodić u 68. minutu kojem je pomogla loša reakcija Stijepovića.

Nakon susreta, selektor Ljutica, koji je debitovao na klupi naše selekcije istakao je da se naši reprezentativci nisu najbolje snašli u teškim uslovima za igru.

- Zaslužena pobjeda Hrvatske u nemogućim uslovima za igru. Kiša, jak vjetar i blatnjav teren učinili su svoje a bilo je primjetno da naši momci nisu dovoljno fizički pripremljeni. Nismo iskoristili dvije stopostotne šanse u prvom dijelu preko Cmiljanića, dok je u nastavku izglednu priliku propustio da realizuje i Šofranac. Sa druge strane, domaćin je iskoristio sve svoje prilike postigao četiri gola i zasluženo slavio. Ostaje nam da u drugom meču, koji se igra u četvrtak, damo sve od sebe kako bi popravili utisak koji smo ostavili na današnjem susretu, rekao je Ljutica.

Isti rivali odmjeriće snage u četvrtak, 23. februara u Vranjicu sa početkom u 11.00 časova. 



Hrvatska – Crna Gora 4:0

Omiš – Stadion NK „Omiš“.
Gledalaca: 100.

Strijelci
Bašić 3', Brodić 47', 68', Roguljić 65'

Hrvatska: Niškić, Iharoš (Stolnik), Mamić (Krešić), Oštrekst (Žabec), Džijan, Prce, Bašić (Hodak), Vojković (Siolić), Prša (Halilović), Roguljić (Murić), Brodić (Stojak).

Crna Gora: Stijepović, Šebek (Đokić), Đ. Vukčević (Grivić), Nilović (V. Vukčević), Đokaj, Banović, Vilotijević (R. Rudović), Vujović (Milošević), A. Rudović (Kukuličić), A. Vukčević (Hodžić), Cmiljanić (Šofranac).