Čelnici fudbalskih saveza Crne Gore i Belgije dogovorili su prijateljsku utakmicu "A" reprezentacija ove dvije zemlje. Utakmica će biti odigrana 25. maja u Belgiji , a mjesto odigravanja biće naknadno određeno.

Belgija je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine osvojila treće mjesto u grupi A, iza Njemačke i Turske, dok će u kvalifikacijama za naredni Mundijal igrati sa Hrvatskom, Srbijom, Škotskom, Makedonijom i Velsom. U svojoj bogatoj istoriji upisala je 11 nastupa na Svjetskim i četiri nastupa na Evropskim prvenstvima. Najveći uspjesi ove selekcije su četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu (u Meksiku 1986. godine), odnosno drugo (1980. u Italiji) i treće mjesto (1972. u Belgiji) na evropskim smotrama fudbala.  

Naš protivnik trenutno drži 40. mjesto na FIFA rang listi, a 24. u konkurenciji evropskih selekcija. Sedam dana nakon utakmice sa Crnom Gorom, Belgijanci će gostovati Engleskoj na "Vembliju".

Najveće zvijezde tima su supertalentovani Eden Hazard, saigrač našeg Marka Baše u Lilu i jedan od najvećih bisera svjetskog fudbala, Vinsent Kompani, koji igra u Mančester sitiju sa Stefanom Savićem, te iskusni štoper minhenskog Bajerna Danijel Van Bujten.

"A" selekcija Crne Gore tako je zakazala svoju treću prijateljsku utakmicu u 2012. godini, uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu koje će početi u septembru. "Hrabri sokoli" će 29. februara igrati pod Goricom sa Islandom, dok će 15. avgusta na istom stadionu ugostiti Letoniju.