"A" selekcija Crne Gore odigraće 15. avgusta naredne godine prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Letonije. Meč će biti odigran na Gradskom stadionu u Podgorici i biće posljednja provjera našeg tima pred početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

"Hrabri sokoli" će takmičenje u grupi H početi protiv Poljske, a čelnici našeg saveza izabrali su Letoniju jer njeguje sličan stil igre kao "bijeli orlovi". Prva zvijezda selekcije je Maris Verpakovskis, bivši napadač Dinama iz Kijeva, Hetafea i Selte, koji trenutno igra u Azerbejdžanu za Baku, te kapiten Kaspars Gorkšs štoper Redinga koji već šest godina igra u Engleskoj.

Letonija je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo osvojila četvrto mjesto u grupi F, iza Grčke, Hrvatske i Izraela, a ispred Gruzije i Malte. Na deset utakmica upisali su tri pobjede, dva remija i pet poraza. Trenutno se nalaze na 68. mjestu na FIFA rang listi svjetskih reprezentacija.

Naša seniorska reprezentacija odigraće još dvije prijateljske utakmice prije početka kvalifikacija, krajem maja ili početkom juna. Prvu prijateljsku utakmicu u 2012. godini, Crna Gora će odigrati 29. februara protiv Islanda u Podgorici.