Fudbaleri Budućnosti savladali su Dečić u Tuzima sa 3:1 i došli na korak od titule jesenjeg prvaka Crne Gore. Podgoričani bi simboličnu titulu proslavili već danas da Nerić u šestom minutu sudijske nadoknade nije donio pobjedu Rudaru u duelu sa Petrovcem (2:1).

Budućnost je do pobjede u Tuzima došla mnogo teže nego što rezultat govori - Dečić je pružio snažan otpor u prvom poluvremenu, ali i prvi stigao do gola preko Đokovića u 18. minutu. Odgovor "plavih" stigao je šest minuta kasnije preko Radonjića, da bi Bošković u trećem minutu drugog poluvremena potpisao potpuni preokret. Minut prije kraja regularnog toka Radonjić je svojim drugim golom otklonio sve dileme o pobjedniku.

Mnogo više drame viđeno je u Pljevljima gdje je Rudar do pobjede stigao tek šest minuta nakon isteka regularnog toka golom Nerića. Fudbalsku uspavanku pod Golubinjom prekinuo je u 70. minutu Igumanović sjajnim golom iz slobodnog udarca, ali je Petrovac uspio da uzvrati samo sedam minuta kasnije preko Jovanovića.

Na trećem mjestu ostala je Zeta koja je u gostima bila bolja od Berana. Gosti su do poluvremena imali dva gola prednosti preko Koraća i Burzanovića, kao i promašen penal najboljeg strijelca Zete, ali je domaćin uspio da smanji zaostatak preko Zejnilovia u 50. minutu. Do kraja su viđena još dva gola, oba u sudijskoj nadoknadi - prvo je Dabić ovjerio pobjedu svog tima, nakon čega je Vučinić ublažio poraz domaćina.

Sutjeska i Mladost remizirali su bez golova u Nikšiću, a mreže su mirovale i na Cetinju u duelu Lovćena i Grblja.


Rezultati

Bokelj - Mogren 0:3
Đorđević 17', Vujović 53', Ćulafić 82'

Rudar - Petrovac 2:1
Igumanović 70', Nerić 90+6' - Jovanović 77'

Sutjeska - Mladost 0:0

Lovćen - Grbalj 0:0

Dečić - Budućnost 1:3
Đoković 18' - Radonjić 24',89', Bošković 48'

Berane - Zeta 2:3
Zejnilović 50' (p), Vučinić 90+4' - Korać 23', Burzanović 45', Dabić 90+2'