U sjedištu UEFA u Nionu sjutra će biti obavljeno izvlačenje grupa za mlađe reprezentativne selekcije u aktuelnoj i narednoj takmičarskoj sezoni.

Omladinska reprezentacija Crne Gore, koja je osvojila drugo mjesto na turniru u Sjevernoj Irskoj, naći se u četvrtom šeširu prilikom žrijeba grupa za elitnu rundu kvalifikacija. To znači da se "sokoli" u elitnoj rundi ne mogu sastati sa Italijom, Srbijom, Austrijom, Norveškom, Kiprom i Izraelom. Domaćin završnog turnira biće Estonija, a ovo takmičenje biće kvalifikaciono i za U-20 Svjetsko prvenstvo koje će 2013. godine biti odigrano u Turskoj.

Pored žrijeba za elitnu rundu U-19 Evropskog prvenstva, biće izvučeni parovi kvalifikacionih grupa za U-19 i U-17 EP za sezonu 2012/13.

Naša omladinska selekcija smještena je u drugi šešir na žrijebu kvalifikacionih grupa za odlazak na U-19 EP koje će se 2013. godine igrati u Litvaniji. Prva runda brojaće 12 kvalifikacionih grupa, a u njoj će se naći po dvije selekcije iz oba šešira. To znači da Crna Gora može dobiti bilo kog protivnika, izuzev Španije, Srbije i Turske, koje su zbog rejtinga na UEFA rang listi direktno plasirane u elitnu rundu. U narednu fazu plasiraće se dvije najbolje selekcije iz svake grupe, a mjesto na završnom turniru izboriće sedam pobjednika grupa iz elitne runde.

Naša kadetska reprezentacija naći će se samo u žrijebu prve runde kvalifikacija za narednu takmičarsku sezonu, i to među 26 ekipa koje su završile u drugom šeširu. Prva faza biće odigrana kroz 13 kvalifikacionih grupa u kojima će se timovi boriti za 28 mjesta koja vode u elitnu rundu. Pobjednici kvalifikacionih turnira elitne runde pridružiče se domaćinu Slovačkoj na završnom turniru koji se igra naredne 2013. godine.

Crnu Goru će u Nionu predstavljati direktor mlađih selekcija FSCG Žarko Vukčević i sekretar omladinske reprezentacije Crne Gore Goran Mihaljević.



Žrijeb za U-19 Evropsko prvenstvo - 2011/12.

Prvi šešir: Engleska, Francuska, Španija, Bosna i Hercegovina, Portugal, Grčka, Mađarska.

Drugi šešir: Njemačka, Hrvatska, Belgija, Ukrajina, Švajcarska, Holandija, Danska.

Treći šešir: Gruzija, Rumunija, Slovenija, Republika Irska, Jermenija, Češka, Turska.

Četvrti šešir: Austrija, Norveška, Kipar, Izrael, Italija, Srbija, Crna Gora.

Domaćin završnog turnira: Estonija.



Žrijeb za U-19 Evropsko prvenstvo - 2012/13.

Prvi šešir: Engleska, Francuska, Belgija, Portugal, Holandija, Republika Irska, Njemačka, Ukrajina, Grčka, Češka, Norveška, Rusija, Italija, Hrvatska, Švajcarska, Škotska, Slovačka, Austrija, Mađarska, Danska, Poljska, Vels, Azerbejdžan, Finska.

Drugi šešir: Sjeverna Irska, Slovenija, Bjelorusija, Rumunija, Letonija, Bosna i Hercegovina, Estonija, Izrael, Island, Crna Gora, Moldavija, Makedonija, Gruzija, Švedska, Bugarska, Albanija, Kazahstan, Kipar, Jermenija, Farska Ostrva, Malta, Luksemburg, San Marino, Andora.

Povlaštene ekipe: Španija, Srbija, Turska.

Domaćin završnog turnira: Litvanija.



Žrijeb za U-17 Evropsko prvenstvo - 2012/13.

Prvi šešir: Engleska, Holandija, Španija, Francuska, Njemačka, Češka, Turska, Švajcarska, Portugal, Hrvatska, Grčka, Rumunija, Srbija, Danska, Italija, Austrija, Norveška, Republika Irska, Belgija, Gruzija, Finska, Mađarska, Sjeverna Irska, Poljska, Bjelrusija, Škotska.

Drugi šešir: Ukrajina, Rusija, Luksemburg, Vels, Švedska, Izrael, Island, Azerbejdžan, Estonija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Bugarska, Letonija, Kazahstan, Litvanija, Kipar, Malta, Farska Ostrva, Jermenija, Andora, Albanija, Moldavija, Makedonija, San Marino, Lihtenštajn.

Domaćin završnog turnira: Slovačka.