Fudbalski savezi Crne Gore i Islanda dogovorili su prijateljsku utakmicu "A" selekcija dvije zemlje. Utakmica će biti odigrana 29. februara 2012. godine na Gradskom stadionu u Podgorici.

Utakmica u Podgorici biće i debi proslavljenog švedskog stručnjaka Larsa Lagerbeka na klupi Islanda. Lagerbek, koji je na našem najvećem stadionu gostovao kao selektor Švedske u septembru 2007. godine, "ostrvljane" je preuzeo u oktobru, nakon što je reprezentacija u kvalfikacijama za Euro 2012 zauzela četvrto mjesto u konkurenciji Portugala, Danske, Norveške i Kipra. Island trenutno drži 104. mjesto na FIFA rang listi (43. u konkurenciji evropskih reprezentacija).

Najveća zvijezda ekipe je Eidur Gudjonsen, bivši igrač Barselone i Čelzija, koji zbog teške povrede neće biti na raspolaganju novog selektora. U odsustvu plavokosog napadača, najveće uzdanice Islanđana su 22-godišnji vezista Hofenhajma Gilfi Sigurdson i godinu mlađi napadač Ajaksa Kolbejn Sigtorson.

Island je prva zemlja koja je zvanično priznala nezavisnost Crne Gore nakon referenduma održanog u junu 2006. godine, a čelnici dva saveza su već neko vrijeme pokušavali da ugovore prijateljsku utakmicu dva nacionalna tima.

Planirano je da "A" selekcija Crne Gore do početka narednog kvalifikacionog ciklusa za Svjetsko prvenstvo odigra još tri prijateljske utakmice u FIFA terminima - 1. i 5. juna i 15. avgusta.