Fudbaleri Budućnosti osvojili su tri boda u odmjeravanju snaga sa Beranama u 15. kolu T-Com 1. CFL i sačuvali lidersku poziciju bez obzira na ishod meča Mogren – Rudar koji se igra u nedjelju. Grbalj je pred svojim navijačima savladao Dečić, Bokelj je „otkinuo“ bod Zeti, dok je Mladost osvojila samo bod u duelu sa Lovćenom.

Budućnost je pred svojim navijačima upisala rutinsku pobjedu u duelu Beranama. Plavo-bijeli su pitanje pobjednika riješili u prvom dijelu, da bi u nastavku sigurnom igrom čuvali veliku prednost. Četa Miodraga Radulovića došla je do prednosti Radonjića, koju je u 35. minutu anulirao Marko Lalević. Ipak, domaćin je munjevito odgovorio, poslije dva minuta golom Adrovića vratio prednost, da bi isti igrač u 42. minutu riješio pitanje pobjednika.

Bokelj je na Trešnjici uspio da iznenadi Zetu i osvoji jedan bod. Golubovčani su bili pred porazom u drugom uzastopnom meču pred svojim navijačima, ali je Vujačić pogotkom na startu drugog dijela donio bod svom timu. Prethodno su Kotorani u 18. minutu došli do prednosti pogotkom Bučanina.

Nova tri boda upisao je Grbalj, koji je pred svojim navijačima savlado ekipu Dečića. Meč u Radanovićima riješili su Nikolić i Mićić.

Mladost je u duelu sa poslednjeplasiranom ekipom na tabeli Lovćenom osvojila samo jedan bod. Izabranici Miodraga Vukotića imali su prednost u dva navrata, ali su uporni gosti uspjeli da osvoje veliki bod u gostima. Duel Petrovca i Sutjeske završen je bez pogodaka,

Posljednji meč 15. kola igra se u nedjelju u Budvi, gdje će od 13.00 časova uz direktan TV prenos snage odmjeriti Mogren i Rudar.

Rezultati
Budućnost – Berane 3:1
Radonjić 20', Adrović 37', 42' – Lalević 35'
Grbalj – Dečić 2:0
Nikolić 34', Mićić 74'
Zeta – Bokelj 1:1
Vujačić 51' – Bučanin 18'
Mladost – Lovćen 2:2
Rašović 21', Tomić 69' – Radović 28', Jablan 70'
Petrovac – Sutjeska 0:0
Nedjelja
Mogren – Rudar 13h (TV prenos)