Futsal selekcija Crne Gore doživjela je težak poraz na gostovanju Rumuniji - naša selekcija izgubila je sa 6:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj danas u Tirgu Žiju.

Izabranici Sveta Ljesara su odigrali solidno veći dio prvog poluvremena, ali nisu imali dovoljno sreće da incijativu pretvore u vođstvo. Pri rezultatu 0:0 okvir gola Rumuna tresao se dva puta - prvo je Barović pogodio stativu, a potom je Tomović uzdrmao prečku. A onda, u finišu prvog poluvremena, došlo je do velikog pada koncentracije što su Rumuni iskoristili da u za nepunih sto sekundi postignu tri gola preko Radukua, Radua i Ignata.

U drugom poluvremenu do izražaja je došla bolja fizička sprema domaćina, koji je u 30. minutu povećao prednost preko Ksome, dok su tačku na utakmicu stavili Radu i Ignat novim golovima u 32. i 38. minutu.

- Igrali smo odlično do sredine 17. minuta, bili smo u najmanju ruku ravnopravan protivnik. Tada smo primili gol i dogodio se nevjerovatan pad u igri pa smo praktično u jedan minut primili još dva gola. U drugom poluvremenu pokušavali smo da smanjimo zaostatak, imali nekoliko prilika ali ne i spretnost da ih iskoristimo. U finišu meča, do izražaja je došla odlična fizička pripremljenost domaćina koji je zasluženo slavio - rekao je naš selektor Sveto Ljesar.

Iako poraz boli, selektor ističe da je proba protiv Rumunije bila odličan test za naš tim koji je u fazi smjene generacija.

- Rezultat nam je bio u drugom planu, jer smo u ekipi imali četiri igrača koji su prvi put sa nama. Vidjelo se da imaju kvalitet, ali moraju još puno da rade na fizičkoj i taktičkoj pripremi. Okupljanja reprezentacije su previše kratak period da ih naučimo, ali i odučimo od loših navika koje su stekli u dosadašnjoj karijeri. Drago mi je što sam vidio veliku borbenost i zalaganje, čak i kada smo imali veliki zaostata. Rumunija je veoma jak protivnik, sigurno među pet najboljih selekcija u Evropi. Nedavno su pobijedili i Srbiju sa 6:2, a narednog mjeseca igraju sa Italijom, što potvrđuje da se radi o ozbiljnoj selekciji. Koliko je ovaj sport popularan ovdje, možda najbolje govori podatak da je naša utakmica direktno prenošena na nacionalnoj televiziji, ali da je i pored toga u dvorani bilo više od hiljadu gledalaca - istakao je Ljesar.



Rumunija - Crna Gora 6:0 (3:0)

Tirgu Žiju - Dvorana: "Sporturilor".
Gledalaca: 1.000.

Strijelci
1:0 - Raduku 17'
2:0 - Radu 18'
3:0 - Ignat 19'
4:0 - Ksoma 30'
5:0 - Radu 32'
6:0 - Ignat 38'

Rumunija: Janu, Matei, Radu, Safar, Dobre, Raduku, Lupu, Sotarka, Alidani, Stoika, German, Gmete, Ksoma, Ignat.

Crna Gora: Despotović, Bajović, Damjanović, Gojković, Barović, Bošković, Perović, Tomović, Vukašinović, Ćalasan, Jovićević, Dondić.