Selektor Branko Brnović nije mogao da sakrije razočaranje rezultatom utakmice. Crna Gora je svoj evropski san završila porazom od Češke, iako je po prikazanom u dvije utakmice pokazala da nije slabiji tim od onog koji će igrati na Evropskom prvenstvu.

- Razočaran sam rezultatom, ali i ponosan na igrače. Nismo slabiji tim od Češke, falilo je sreće, mislim da je u revanšu to i presudilo. Žao mi je što ne idemo na Evropsko prvenstvo, ali sam zadovoljan onim što su moji igrači pokazali. Faktor sreće nije bio uz nas, i zaista mi nije jasno kako smo promašili neke prilike. Čestitam Češkoj na prolazu i želim im uspjeh na Evropskom prvenstvu - kazao je Brnović na konferenciji za novinare nakon meča.

Na pitanje šta je presudilo u baraž utakmicama, naš selektor je odgvorio:

- Sreća i fantastični Petr Čeh. U ovoj utakmici smo stvorili makar pet velikih šansi, falio je samo gol, pa da se sve otvori. Nije nam se dalo.

Novinari su željeli komentar na reakciju pojedinih navijača koji su zviždali nakon utakmice.

- Čuo sam zvižduke. Poslije meča sa Engleskom to je bilo zadovoljstvo, sada je stiglo i nezadovoljstvo. Tako je to u fudbalu. Ko zna, možda sam to i zaslužio. Zahvaljujem se navijačima što su bodrili momke i što su bili uz igrače kojima je ovaj poraz veoma teško pao - rekao je naš selektor.

Na pitanje da li je bio previše samouvjeren uoči utakmica, Brnović je odgovorio negativno.

- Veliki optimizam koji smo imali uoči mečeva, gradio sam na kvalitetu ekipe i ponovo bih to uradio. Igračima je eliminacija teško pala, neki su i plakali. Imali smo šansu i žao im je što je nijesu iskoristili - rekao je Brnović.

Selektor je objasnio da je planirao oprezniji pristup na startu utakmice uz postepeno povećanje pritiska na polovini protivnika kako je utakmica odmicala. Taktika je funkcionisala, šanse su došle, ali je izostao samo pogodak.

- Iako smo najavljivali ofanzivu, plašili smo se da ne primimo gol. Očekivao sam da čemo u drugom krenuti još ofanzivnije i da ćemo postići rani pogodak, ali nije bilo tako. Plan je bio da polako podižemo odbranu. U nastavku smo djelovali jako dobro, imali i šanse, ali nismo dali toliko željeni pogodak. Da mogu da vratim vrijeme, ne bih ništa promjenio - zaključio je Brnović.