Omladinska reprezentacija Crne Gore upisala je remi rezultatom 1:1 u prvom od dva prijateljska meča sa selekcijom Italije u meču odigranom na stadionu Mladosti u Podgorici.

Na Starom aerdoromu je viđena utakmica visokog tempa, tokom koje je oko 1000 gledalaca imalo priliku da uživa u odličnom izdanju obije selekcije.  U meču sa „azurima“ naši omladinci su još jednom pokazali da posjeduju kvalitet i da mogu da se nose sa najboljim reprezentacijama Evrope.

Bolju igru u većem dijelu susreta Miljenovićeva četa krunisala je nakon sedam minuta igre u drugom dijelu susreta. Slalom po desnoj strani doveo je Marka Vukčevića u situaciju jedan na jedan sa protivničkim golmanom, koju je naš kapiten rutinski realizovao i pogodio gornji desni ugao gola gostiju.

Italija je došla do izjednačenja nakon jedne od rijetkih grešaka naše posljednje linije, nakon koje je uslijedio centaršut sa desne strane i laka realizacija Vasala sa nekoliko metara.

Selektor Aleksandar Miljenović zadovoljan je prikazanom igrom i ostvareniim rezultatom u prvom meču sa Italijom.

- Izuzetno sam zadovoljan ne samo rezultatom već i igrom. Ova generacija je i danas pokazala svoj kvalitet i odigrala odličnu utakmicu protiv jedne od najboljih evropskih selekcija. Žao mi je što vođstvo koje smo mali nismo uspjeli da sačuvamo do kraja, jer smo rijetkom momentu pada koncentracije u posljednjoj liniji primili gol. Ono što raduje jeste činjenica da smo dobar dio utakmice bili dominantni, da nismo dozvolili protivniku da dođe do igre ali i da smo pored postignutog gola imali nekoliko odličnih prilika. Na drugom meču ćemo nastupiti u znatno izmijenjenom sastavu. Uvažavajući potrebe klubova, Igrači koji su standardni prvotzimci već danas se vraćaju klupskim obavezama jer bi bilo preveliko opterećenje za njih da igraju tri utakmice u kratkom vremenskom periodu. To će biti prilika igračima koji nastupe u revanšu da se nametnu i opravdaju povjerenje i poziv u reprezentaciju, rekao je Miljenović.

Isti rivali odmjeriće snage i u četvrtak, na terenu Trening kampa Fudbalskog saveza Crne Gore sa početkom u 10.30 časova.



Crna Gora – Italija 1:1

Podgorica – stadion FK „Mladost“.
Gledalaca: oko 1000.

Sudija: Aleksandar Marković (Crna Gora)

Strijelci
Vukčević 52' – Vasalo 70'

Žuti kartoni
Vukčević, Kaluđerović – Crna Gora
Almići, Vere, Bjanketi - Italija

Crveni karton
Kopitović 90+2'

Crna Gora: Petković, Pavićević, Milošević, Kaluđerović (Raičković), Ćuković, Kopitović, Đorđević, Kalezić, Gardašević (Zarubica), Bakić (Zorić), Vukčević.
Italija: Piljaćeli, Almići (Pekorini), Livijero, Sturaro (Fijamozi), Bjanketi, Eli, De Silvestro, Vasalo, Beltrame (Roseti), Vere, Boateng.