„A“ selekcija Crne Gore sjutra veče igra revanš meč baraža za plasman na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Poljskoj i Ukrajini.

Naši igrači imaju minus od dva gola, koji će pokušati da nadoknade u paklenoj atmosferi stadiona pod Goricom i obezbijede vizu za smotru najboljih reprezentacija Evrope.

Dan uoči meča predstavnicima medija obratili su se selektor Branko Brnović i kapiten Mirko Vučinić, koji su još jednom izrazili uvjerenje da „hrabri sokoli“ mogu nadoknaditi minus iz meča u Pragu.

- Ovo je sasvim drugačija utakmica, drugačiji ambijent, a vjerujem i da će fudbaleri biti sasvim drugačijeg raspoloženja nego u prvom meču. Reprezentaciju Češke čeka pakao u revanšu i siguran sam da uz podršku publike možemo da nadoknadimo zaostatak iz prvog meča i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, rekao je Branko Brnović.

Po mišljenju selektora naša selekcija može izborit plasman na EURO ukoliko na sjutrašnjem meču sačuva sopstvenu mrežu.

- Ubijeđen sam da ćemo proći ukoliko sačuvamo svoju mrežu. Jer, siguran sam da možemo da postignemo dva ili tri gola. Šta je razlog za optimizam? Imamo kvalitet, vjeru, samopouzdanje, osjećaj, dodao je selektor.

Brnović je istakao da zna sastav koji će početi meč, ali nije želio da ga saopšti na konferenciji.

- Sastav znam, ali sačekajmo do sjutra. Što se tiče Marka Baše, on se osjeća dobro", istakao je Brnović, navodeći da će suspendovanog Jovanovića na lijevoj strani zamijeniti Vladimir Božović ili Luka Pejović, zaključio je selektor reprezentacije Crne Gore.

Kapiten naše selekcije istakako je da će se „hrabri sokoli“ odužiti navijačima na pravi način za loše izdanje u Pragu.

- Ne znam šta nam se desilo u prvom meču, bili smo apsolutno ispod svog nivoa. I žao mi je zbog publike, zbog onoliko ljudi što nas je bodrilo u Pragu, ali iskreno vjerujem da ćemo preokrenuti situaciju u revanšu i da ćemo im se odužiti za prvu utakmicu, rekao je kapiten tima.

Vučinić ističe da je svjestan koliko navijači očekuju od njega i da je svjestan da je u Pragu odigrao loš meč.

- Apsolutno sam svjestan da navijači očekuju najviše od mene, kao što sam svjestan da sam u Pragu odigrao izuzetno loš meč. I nije u pitanju češka odbrana, jer da sam ja bio pravi dao bih jedan ili dva gola, s obzirom da je bilo situacija kada su bili loše postavljeni. Znam da nisam bio pravi i potrudiću sa da u revanšu dam puno veći doprinos, dodao je Mirko Vučinić.

Revanš meč baraža između Crne Gore i Češke igra se u utorak, 15. novembra na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 20.15 časova.