„A“ selekcija Crne Gore tenirala je danas na Gradskom stadionu pod Goricom, gdje će u utorak voditi borbu sa Češkom za plasman na EURO 2012. Pripreme za revanš teku po planu, svi igrači su trenirali punim intezitetom praćeni sjevernim vjetrom.



- Svi smo svjesni da nismo ispunili očekivanja i da nismo odigrali na nivou na kojem možemo da odigramo. Iako smo odigrali slabije, mogli smo da postignemo pogodak i na kraju smo primili taj nesrean gol... U fudbalu je sve moguće, a mi obećavamo da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da nadoknadimo taj minus. Krenućemo ofanzivno jer treba što prije postići gol, pa ćemo onda vidjeti kako će se razvijati situacija, rekao je Peković.

Iskusni vezista smatra da će Česima biti veoma teško u revanšu u sjajnoj atmosferi na stadionu pod Goricom.

- Ništa nije izgubljeno, i dalje smo veliki optimisti. Nijednoj ekipi nije lako da igra na ovom terenu, pred našim navijačima koji prave fenomenalnu atmosferu, koji su uvjek bili naš 12. igrač. Ako odigramo kako znamo možemo ostvariti pobjedu. Vjerujem da uz podršku sa tribina možemo ostvariti zajednički san, dodao je Peković.

Stevan Jovetić  smatra da pobjeda kojom bi anulirali minus iz prvog meča nije nemoguća misija za „hrabre sokole“.

- Nismo odigrali na nivou u Češkoj, primili smo dva naivna gola... Nije nemoguća misija nadoknaditi minus iz prvog meča. Treba ući mirno u meč, bez nervoze, da ne „silimo“ jer ako se desi da primimo gol, biće veoma teško dati četiri gola. Ako smo Englezima dali dva gola, možemo i Česima. Ako budemo pravi, možemo da trijumfujemo, rekao je Jovetić.

Naš napadač ističe da u Pragu nisu izostali želja i borbenost, ali da je igra bila ispod nivoa.

- Na startu meča su napravili pritisak  na nas, kojeg smo se oslobodili i došli do igre. Bilo bi mnogo lakše da je ostalo 1:0, ali su uspjeli da nakon prekida zatresu mrežu još jednom. Veoma su disciplinovana selekcija, dobro su nas zatvarali u odbrani i veznoj liniji, svaki naš igrač je bio udvojen. Moramo da nađemo rješenje u napadu i vjerujem da ćemo u tome i uspjeti.

Jovetić smatra da moramo igrati ofanzivno ali i da moramo obratiti pažnju i na odbranu.

- Imamo minus od dva gola i moramo da krenemo ofanzivno. Sigurno da se plašimo kontri, jer ako primimo gol biće veoma teško. Moramo zaštiti i svoju mrežu. U baražu se ekipe koje imaju prednost od dva gola često zatvore... Najbitnije je da vjerujemo u sebe i ako neće biti strašno ako ne postignemo pogodak u prvom poluvremenu, zaključio je napadač Fiorentine.

Trening „hrabrih sokola“ je u prvih 15. minuta pratila i grupa navijača koja je sa istočne tribine još jednom dala podršku četi Branka Brnovića.

Naša reprezentacija u ponedjeljak će odraditi posljednji trening uoči revanš meča sa Češkom na terenu Trening kampa Fudbalskog saveza sa početkom u 18.00 časova. Selektor Branko Brnović i kapiten Mirko Vučinić obratiće se medijima na konferenciji za novinare koja će se održati u pres sali Gradskog stadiona sa početkom u 11.45 časova.