Reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Pragu od selekcije Češke sa 2:0 u prvoj utakmici baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Naša selekcija je tako ostvarila rezultat koji ostavlja nadu uoči revanš utakmice koja se za četiri dana igra u Podgorici.

U prvom poluvremenu Crna Gora je odlično taktički stojala. Uprkos većem posjedu lopte, domaćin je bio opasan samo kod prekida koje je izvodio odlični Rosicki. Naša selekcija nije stvorila mnogo prilika u ovom dijelu igre - opasan je u 17. minutu bio samo pokušaj Vučinića koji je iz teške pozicije šutirao preko gola - ali je zato i domaćin uspio da stvori samo jednu idealnu priliku i to u 34. minutu kada je Pehar glavom spustio loptu na volej Jiračeku koji je sa desetak metara šutirao preko gola.

Tek što je krenulo drugo poluvrijeme, počelo je bombardovanje češkog gola - prvo opasan udarac Damjanovića uhvatio Čeh, da bi već u sljedćem napadu sjajni golman vrhovima prstiju izbacio sjajan udarac Simona Vukčevića u korner. Češka je pokušala da uzvrati u 60. minuti preko Jiračeka, ali je odlični vezista ponovo bio zamalo neprecizan.

Tri minuta kasnije, domaćin je iz slične akcije stigao do gola - Rosicki je proigrao Pilara na ivici šesnaesterca, vezista Plzena je uspio da se oslobodi Pavićevića taman koliko mu je trebalo da neodbranjivo šutira u suprotan ugao.

Do kraja meča nije viđeno mnogo prilika, ali je Češka ipak našla put do naše mreže - Rosicki je centrirao iz slobodnog udarca, a SIvok je ostao sam na ivici peterca i pogodio glavom za veliku prednost svog tima. Selektor Brnović u revanšu neće moći da računa na Milana Jovanovića koji je dobio drugi žuti karton u ovom kvalifikacionom ciklusu.

Revanš utakmica na Gradskom stadionu u Podgorici igra se u utorak, 15. novembra sa početkom u 20.15 časova.



Češka - Crna Gora 2:0

Prag - Đenerali arena.
Gledalaca: 14.560.

Sudija: Martin Etkinson (Engleska).

Strijelac
1:0 - Pilar 63'
2:0 - Sivok 90+1'

Žuti kartoni
Pilar 45' - Češka
Pavićević 15', Džudović 35', Jovanović 68', Peković 78' - Crna Gora

Češka: Čeh, Gebre Selasije, Kadlec, Sivok, Pehart (od 90. Lafta), Režek (80. Pospeh), Rosicki, Pudil, Plašil, Pilar (od 89. Kolar), Jiraček.

Crna Gora: M.Božović, Pavićević, Džudović, Savić, Jovanović, Peković (od 80. Zverotić), Drinčić, Vukčević (od 88. Delibašić), Damjanović (od 60. V.Božović), Jovetić, Vučinić.