Pionirska reprezentacija Crne Gore savladala je Slovačku rezulatatom 2:0 u drugom prijateljskom meču odigranom na glavnom terenu trening kampa Fudbalskog saveza Crne Gore.



Trijumf „sokolića“ sa dva pogotka potpisao je Boris Cimljanić – kapiten naše selekcije mrežu protivnika tresao je u 9. i 65. minutu susreta.

Izabranici Save Kovačevića revanširali su se Slovacima za ubdjeljv poraz u prvom meču, koji je odigranu utorak u Radanovićima. Naši pioniri mogli su i do ubjedljivije pobjede, ali je u nekoliko navrata nedostajalo koncentracije u završnici napada.

Nakon devet minuta igre i jedne propuštene prilike (Cmiljanić sa nekoliko metara poslao loptu pored stative) naši pioniri došli su do prednosti. Lošu reakciju protivničke odbrane kaznio je Cmiljanić – naš kapiten prihvatio je loptu na dvadesetak metara, izašao sam na protivničkog golmana i rutinskim udarcem pogodio metu.

Na drugi pogodak čekalo se sve do 65. minuta, kada je još jednu lošu reakciju odbrane Slovačke kazno naš kapiten. Nakon ispucavanja golmana Maraša lopta je prevarila protivničke štopere došla do Cmiljanića kojem nije bilo teško da se po drugi put upiše u strijelce.

Nakon meča selektor Kovačević izrazio je zadovoljstvo prikazanom igrom i ostvarenim rezultatom.

- Mnogo bolje izdanje od onog koje je viđeno u prvom meču. Momci su odigrali taktički zrelije. Generacija ’96 se formira kroz odigravanje jakih prijateljskih utakmica. Imalil smo malo okupljanja i prostora za rad, ali momci su dobri, inteligentni, sjajno upijaju svaki savjet i mislim da ćemo spremno dočekati kvalifikacije za prvenstvo Evrope na jesen sljedeće godine, rekao je Kovačević.


Crna Gora – Slovačka 2:0

Podgorica – trening kamp FSCG.
Gledalaca: oko 150.

Sudija: Želimir Anđelić (Crna Gora)

Strijelac
Cmiljanić 9’, 65’

Crna Gora: Maraš, Grivić, Đ. Vukčević, Milošević, M. Đukanović, V. Vukčević, A. Vukčević, Šebek, Rudović (Ćetković), Hodžić (Kukuličić), Cmiljanić (Vilotijević).

Slovačka: Semanko, Šinkovkin, Slavik, Ladi (Kačer), Hromada (Lesniak), Karvaš, Rihtareh, Petrović, Siplak, Vavro (Briks).