"A" selekcija Crne Gore odradila je večeras na Trening kampu na Starom aerodromu posljednji trening pred put u Češku. Selektor Branko Brnović želio je da trening bude zatvoren za javnost u čemu mu je pomogla gusta magla koja je potpuno sakrila glavni teren našeg trening centra.

Naš stručni štab može da raduje činjenica da su svi igrači ternirali punim intezitetom, osim zamjenika kapitena Branka Boškovića koji se danas priključio "sokolima". U našem taboru vlada sjajna atmosfera, što potvrđuju i riječi našeg desnog beka Sava Pavićevića.

- Raspoloženi smo i svi smo spremni za utakmicu. Atmosfera je sjajna. Idemo tamo da dokažemo koliko možemo, a dosadašnji rezultati su pokazali da možemo mnogo. Ne treba govoriti koliko nam ovi mečevi svima znače. San svakog igrača je da igra na Evropskom prvenstvu i mislim da ovu priliku ne smijemo propustiti. Ako se pogleda individualni kvalitet mi smo puno jači od njih. Ali, sav taj individualni kvalitet moramo da stavimo u službu tima i da već u petak napravimo dobar rezultat. Sigurno je da neće biti lako. Po meni, to su dvije utakmice karijere - rekao je Pavićević.

Iskusni defanzivac smatra da je u prvom meču najvažnije sačuvati sopstvenu mrežu, ali sumnja da će bilo koja ekipa završiti posao već u Pragu.

- Najviše bih volio da ne primimo gol ili ako je moguće da ga postignemo. Ipak, mislim da će odlučivati utakmica u utorak. Mislim da možemo i tamo do dobrog rezultata, ali to moramo da pokažemo. Oni su mnogo iskusniji ali moje mišljenje je da smo mi kvalitetniji. Tamo idemo uzdignute glave jer smo i dosada pokazali u ovim kvalifikacijama koliko možemo. Znamo da su je uz nas naš narod i čitava zemlja. Nadam se da ćemo i zbog svih tih navijača koji su bili uz nas, ostvariti cilj - rekao je Pavićević.

Na pitanje novinara o sudiji Martinu Etkinsonu, Pavićević je imao pozitivan komentar.

- Nama odgovara stil suđenja Etkinsona. On dozvalja da se igra muški, grublje. Sudija jeste bitan faktor, ali mislim da sve zaviusi od nas - rekao je Pavićević.

Dobrim raspoloženjem zračio je i Fatos Bećiraj, koji je ubijeđen u pozitivan ishod dvomeča sa Češkom u slučaju da naš tim da maksimum.

- Sigurno da će biti teško. Moramo biti koncentrisani, jer možemo puno toga da riješimo u Pragu. Ne smijemo se braniti, već moramo krenuti na pobjedu. Imamo kvalitet da postignemo gol, i ako u tome uspijemo, onda smo na korak od cilja. Nije važno ko će početi meč, već da oni koji dobiju šansu daju svoj maksimum jer su ovo istorijski mečevi za Crnu Goru. Ukoliko ja dobijem šansu biću još bolji nego protiv Engleske - obećava Bećiraj.

Žestoka konkurencija u napadu ne brine napadača Dinama. Štaviše, Bećiraj smatra da od zdrave konkurencije reprezentacija može imati samo koristi.

- Najvažnije je da smo svi zdravi i da su svi igrači fizički spremni. Dobro je da je konkurencija jaka i da selektor na raspolaganju ima dosta fudbalera, jer su to onda slatke muke za njega. Ko god da zaigra, siguran sam da će dati 100 posto od sebe - rekao je Bećiraj.

Bećiraj se slaže sa mišljenjem Pavićevića da je kvalitet na našoj strani, iako ima veliki respekt za selekciju Češke.

- Odgledali smo nekoliko snimaka sa utakmica Češke. Vidjeli smo gdje su slabi, ali i koliko su opasni. Imamo još dva dana do utakmice, i sigurno da će nas stručni štab pripremiti kako psihički tako i fizički. Mi smo kvalitet već pokazali protiv Engleske. Kada dva puta igraš neriješeno protiv takve selekcije, to nije slučanost već potvrda kvaliteta - zaključio je Bećiraj.

Crnogorski reprezentativci će sjutra u 10 časova čarter letom iz Podgorice otputovati za Prag. Naš selektor Branko Brnović i Stevan Jovetić obratiće se sedmoj sili na konferenciji za novinare zakazanoj za 18.15 časova na "Đenerali areni", na kojoj će "sokoli" trenirati od 19 časova.