Pionirska reprezentacija Crne Gore poražena je u prvom od dva prijateljska meča sa Slovačkom rezultatom 5:1 odigranom na stadionu Grblja u Radanovićima.

Slovaci su u svim elementima igre nadvisili našu selekciju i na kraju zasluženo upisali ubjedljivu pobjedu. Od samog starta Slovačka je prezela kontrolu igre, pri čemu je bila evidentna tehnička nadmoć protivničkih igrača.

Bolju igru gosti su krunisali nakon 18. minuta igre – centaršut Hromade po zemlji Kačer je efektnim udarcem petom pretvorio u pogodak. Na drugi pogodak kojem je kumovao sudija Milačić čekalo se svega pet minuta – nakon regularnog starta u kaznenom prostoru arbitar je pokazao na bijelu tačku, a najstrožiju kaznu sigurno je izveo Hromada.

Nakon deset minuta igre u nastavku „sokolići“ su smanjili prednost gostiju. Još jedan sporno dosuđen jedanaesterac materijalizovao je Đorđije Vukčević.

Slovaci su u 57. minutu ponovo došli do dva gola prednosti. Centaršut Slaninke sa lijeve strane završio je u mrežu nakon loše intervencije odbrane i golmana naše selekcije.

Goleada je nastavljena u 76. minutu kada je Slavik iskoristio klizanje Đorđija Vukčevića, došao do lopte i rutinski matirao Stijepovića. Konačan rezultat susreta postavio je Slaninka udarcem sa bijele tačke u sudijskoj nadoknadi vremena.

Selektor Kovačević je nakon meča istakao da je pobjeda Slovačke apsolutno zaslužena.

- Potpuno zaslužena pobjeda Slovačke, koja je imala više od igre tokom cijelog susreta. Ipak, ovako ubjedljiv poraz nije realna slika dešavanja na terenu. Od pet pogodaka, četiri su došla nakon prekida, dok je jedan uslovilo klizanje našeg odbrambenog igrača. Još jednom se pokazalo da zaostajemo za ostalim selekcijama kao takmičari. Ostaje nam da izvučemo pouke nakon ovog meča, probamo da konsolidujemo ekipu, odigramo dobar meč i upišemo bolji rezultat u druogom susretu sa Slovacima koji se igra za dva dana. Teško da nam se može ponoviti današnja situacija, koja je uz dobru igru protivnika i loše suđenje uslovila dovela do ubjedljivog poraza. Osim dva meča sa Srbijom i nekoliko treninga, ova reprezentacija nije imala drugih aktivnosti. U fazi smo selektiranja ekipa, upoznajemo se sa ekipom i mogućnostima igrača. Šansu je dobilo nekoliko novih igrača, a tako će biti i u sledećim akcijama, rekao je Kovačević.

Druga utakmica istih rivala zakazana je za četvrtak, 10.11.2011. godine sa početkom u 12.00 časova na terenu trening kampa Fudbalskog saveza Crne Gore na Starom aerodromu.



Crna Gora – Slovačka 1:5

Radanovići – Stadion FK „Grbalj“.
Gledalaca: oko 100.

Sudija: Matija Milačić (Crna Gora)

Strijelci
Đ. Vukčević 50’ (p) – Kačer 18’, Hromada 23’ (p), Slaninka 57’, 80+3’ (p), Slavik 76’

Žuti karton
Vavro – Slovačka

Crna Gora: Stijepović, Grivić, Đ. Vukčević, Banović (V. Vukčević), Milošević, Kotorac (Ćetković), A. Vukčević (Vilotijević), Šebek, Rudović, Hodžić (Kukuličić), Cmiljanić (Radišević).

Slovačka: Junas, Vodecki, Slaninka, Ladi, Kačer (Karvaš), Leniak (Rihtaher), Vestenicki, Hromada (Slavik), Brikst, Haraflin, Vavro.