Crnogorska reprezentacija odradila je večeras drugi trening u sklopu priprema za baraž utakmice sa Češkom. Ove noći selektor Brnović na raspolaganju imao 16 igrača, dok se kasno večeras i rano ujutru očekuje dolazak Vučinića, Pekovića, Đalovića, Novakovića, V.Božovića, Jovanovića, Ćetkovića i Boškovića.

Snažni štoper "sokola" Miodrag Džudović, koji se uspješno oporavlja od povrede, vjeruje u pozitivan rezultat svog tima, ali samo pod uslovom da naša ekipa pruži maksimum.

- Očekuju nas dvije izuzetno teške utakmice. Ako cijela ekipa ne da maksimum, biće veoma teško. Ako budemo igrali kao ranije, kao kolektiv, borili se, svi za jednog jedan za sve, onda imamo realne šanse. Pod uslovom da imamo i korektno suđenje, kao što je to bilo protiv Engleske. Mislim da imamo kvalitet i da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat - smatra Džudović.

Kapiten Spartaka smatra da najvažnije sačuvati svoju mrežu u Pragu, ali da to ne znači da treba misliti samo o odbrani svog gola.

- Vrlo je važno da ne primimo gol, mada se ne smijemo skroz zatvoriti. Moramo odigrati disciplinovano u odbrani, i sa kvalitetom u napadu koji posjedujemo, možemo do dobrog rezultata. Sve nas raduje odlična forma Vučinića i Jovetića. Što se tiče njihovih napadača, to su sve vrhunski igrači, pogotovo Baroš koji je igrao u velikim kluovima. Uostalom, sve selekcije imaju dobre napadače - kaže Džudović.

Andrija Delibašić smatra da je recept za uspjeh u baražu isti onaj koji je korišten u kvalifikacijama, ali vjeruje da će odluka o putniku na Evropsko prvenstvo pasti tek u Podgorici.

- Treba igrati kao i do sada, da ne odstupamo od našeg stila koji nas je krasio tokom cijelih kvalifikacija. Bilo bi dobro ako bi uspjeli da postignemo pogodak. Međutim, ne treba zaboraviti, da je naša prednost što revanš igramo kući. Bez obzira šta bude u tom prvom meču, mislim da će se sve rješavati u revanšu - kaže naš napadač.



Delibašić vjeruje da sa kompletnim sastavom, mogu da se nose i sa mnogo jačim selekcijama od Češke.

- Ja sam pokušao malo da se raspitam u Španiji o Češkoj, jer su oni igrali zajedno u kvalifikacijama. Mada, kada igrate protiv Španije onda situacija nije baš jasna. Tokom, ovih dana vidjećemo sve njihove mane i vrline. Važno je da svi igrači budu spremni. Mislim da će i Baša biti spreman. On je i tokom kvalifikacija igrao povrijeđen, tako da vjerujem da će biti spreman i za ovu najbitniju utakmicu. Ako budemo zdravi šanse su nam velike. Suđenje je u ovim kvalifikacijama bilo korektno, pa se nadam da će tako biti i sada. Oni su blagi favoriti, jer su iskusniji kada su u pitanju ovakve utakmice. Mi nemamo puno igrača koji su prošli slične utakmice u svojim klubovima. Svakom fudbaleru je san i želja da dođe do ovakvih utakmica. Svima pričam da je važno što revanš igramo kući, jer ste vidjeli da i mnogo jače selekcije od Češke nijesu dobro prolazile u Podgorici. To je naša velika šansa - rekao je Delibašić.

Naredni trening naša selekcija će odraditi sjutra sa početkom u 18.30 časova. Brifing sa predstavnicima medija biće održan pola sata ranije.