Vodeći dvojac na tabeli T-Com 1. CFL upisao je samo po bod u 13. kolu šampionata – Budućnost je remizirala sa ekipom Bokelja, dok je Rudar odigrao meč bez golova sa Sutjeskom.

Mogren je na Lugovima bio bolji od Lovćena, Zeta i Berane su upisali pobjede u gostima, dok je Petrovac slavio minimalnu pobjedu u odmjeravanju snaga sa Dečićem.

Budućnost ponovo nije uspjela da savlada ekipu Bokelja. Nakon što su eliminisali plavo-bijele iz Kupa, Kotorani su uspjeli da osvoje bod na stadionu pod Goricom i spriječe četu Miodraga Radulovića da dođe do dva boda prednosti u odnosu na Rudar, koji je igrao meč bez golova sa Sutjeskom.

Podgoričani su za razliku od glavnog konkurenta u borbi za titulu, imali prednost u duelu sa ekipom Bokelja. Rezervista Rotković se odlično snašao u kaznenom prostoru protivnika u 75. minutu, postigao prvijenac u plavo-bijelom dresu i dao nadu svom timu da može do pobjede. Ipak, samo tri mninuta kasnije grešku domaćina kaznio je Jovanović koji je preciznim udarcem sa vrha kaznenog prostora postavio konačan rezultat susreta.

Mogren je pred svojim navijačima savladao Lovćen rezultatom 2:0. Budvani su do prednosti došli preko Vujovića u 15. minutu, da bi konačan rezultat susreta postavio Predrag Ranđelović dva minuta prije isteka regularnog toka susreta.

Zeta je uspjela da sačuva treću poziciju pobjedom u Radanovićima. Strijelac pogotka vrijednog tri boda za Golubovčane bio je Žarko Korać u 52. minutu.

Golovima Admira Zejnilovića ekipa Berana osvojila je velika tri boda na gostovanju Mladosti. Vezista Beranaca mrežu protivnika tresao je u 36. i 72. minutu. Petrovac je golom Jovanovića upisao pobjedu u duelu sa ekipom Dečića pred svojim navijačima.

Rezultati:
Budućnost – Bokelj 1:1
Rotković 75' - Jovanović 78'
Rudar – Sutjeska 0:0
Mogren – Lovćen 2:0
Vujović 15', Ranđelović 88'
Grbalj – Zeta 0:1
Korać 52'
Mladost – Berane 0:2
Zejnilović 36', 72'
Petrovac – Dečić 1:0
Jovanović 15'