Plasman u polufinale Kupa Crne Gore izborila su dva osvajača trofeja Rudar i Petrovac i dva drugoligaša Jedinstvo i Čelik.

Branilac trofeja Rudar danas je remizirao bez golova u Pljevljima sa Mogrenom, što mu je bilo dovoljno za prolaz u narednu rundu nakon ubjedljive pobjede koju je ostvario u Budvi prije dvije sedmice (4:1).

Najveće iznenađenje napravilo je Jedinstvo koje je odigrao neriješeno 2:2 na "Trešnjici" i tako odbranio minimalnu prednost iz prvog meča. Zeta je uspjela da anulira minus iz prvog meča golom Koraća u 58. minutu, ali je u 74. minutu Novović učinio "medveđu uslugu" svom timu - skrivio je penal i dobio crveni karton, iz kojeg je Kasapi poravnao rezultat. Gosti su iskoristili igrača više i u 86. minutu kada je Kasumović ovjerio plasman svog tima u polufinale, pa je drugi gol Koraća bio dovoljan Zeti samo da izbjegne poraz na oproštaju od takmičenja.

U polufinalu će igrati još jedan drugoligaš - Čelik je kod kuće odigrao 1:1 sa ekipom Bokelja, što mu je uz minimalnu pobjedu u Kotoru (1:0) donijelo plasman među četiri najbolje ekipe Kupa. Nikšićani su poveli golom Brnovića u 65. minutu, a gol za Bokelj je postigao Junčaj u 79. minutu.

Korak ka finalu napravio je i osvajač Kupa iz 2009. godine Petrovac koji je na Starom aerodromu nadoknadio sve što je propustio pod Malim brdom. Mladost je povela u 29. minutu golom Tomića, ali je ostatak meča pripao gostima koji su golovima Jovanovića u 42, Zvicera u 57. i Živkovića u 69. minutu stavili tačku na utakmicu.


Rezultati

Rudar – Mogren 0:0
Prvi meč: 4:1

Zeta – Jedinstvo 2:2
Korać 58', 88' - Kasapi 74' (p), Kasumović 86'
Prvi meč: 0:1

Mladost – Petrovac 1:3
Tomić 29' - Jovanović 42', Žvicer 57', Živković 69'
Prvi meč: 0:0

Čelik – Bokelj 1:1
Brnović 65' - Junčaj 79'
Prvi meč: 1:0