Danas je na Trening kampu FSCG u Podgorici odigrana selektivna utakmica kandidata za pionirsku reprezentaciju Crne Gore. Dječaci rođeni 1996. godine bili su podjeljenji u dvije ekipe, a na kraju su pobjedu slavili "Bijeli" koji su savladali "Crvene" sa 3:2.

Dvostruki strijelac za pobjednički tim bio je špic Budućnosti Drago Radišević, a strijelac za bijele bio je i napadač Karioka Aldin Šabotić, dok je oba gola za crveni tim postigao napadač Čelika Žarko Vilotijević. Igrači koji su danas nastupili konkurišu za osam mjesta u pionirskoj reprezentaciji koji će naredne sedmice odmjeriti snage sa odgovarajućom selekcijom Slovačke.

Za crveni tim igrali su: Aleksa Maraš (Budućnost), Marko Roganović (Budućnost), Bojan Popović (Budućnost), Ivan Asanović (Berane), Mirza Ramović (Omladinac), Dejan Kotorac (Bokelj), Jovan Vujović (Sutjeska), Kenan Hodžić (Jedinstvo), Marko Kovačević (Jedinstvo), Željko Marković (Zeta) i Žarko Vilotijević (Čelik). Za bijeli tim nastupili su: Mile Rahović (Jedinstvo), Radovan Rakočević (Jedinstvo), Ognjen Ćetković (Jedinstvo), Marko Đukanović (Sutjeska), Jovan Pajović (Jedinstvo), Stefan Kuč (Jedinstvo), Krsto Pajović (Mogren), Velimir Vukčević (Zeta), Drago Radišević (Budućnost), Luka Šofranac (Sutjeska) i Aldin Šabotić (Karioke). Igrali su još: Vuk Drakulović (Mladost), Danilo Čelebić (Budućnost), Miloš Tepavčević (Sutjeska), Stefan Morović (Bokelj) i Draško Adžić (Lovćen).

- Na utakmici sa Srbijom zadovoljilo je deset igrača koji danas zbog toga nisu ni pozvani. Od igrača koje sam danas vidio pozvaću osmoricu na pripreme za utakmice sa Slovačkom, koje će početi u ponedjeljak - rekao je selektor Sava Kovačević.

Prvi duel Crne Gore i Slovačke biće odigran 8. novembra u Radanovićima sa početkom u 13 časova, dok je revanš zakazan za 10. oktobar na Trening kampu FSCG u Podgorici sa početkom u 12 časova.