Vodeći tandem T-Com 1.CFL popravio je prednost u odnosu na konkurenciju

- Budućnost i Rudar upisali su pobjede istim rezultatom (3:1), pa nakon 12. odigranih kola imaju po šest bodova prednosti u odnosu na Zetu koja je preuzela treću poziciju.

Nakon samo 12 minuta igre na Gradskom stadionu pod Goricom bilo je jasno da Grbalj nema šta da traži protiv Budućnosti - Đikanović i Radonjić su pogodili nakon dvije asistencije Orahovca i najavili novu pobjedu "plavo-bijelih". Grbalj je uspio da smanji preko Mićića nakon pola sata igre, a sve dileme otklonio je Golubović u posljednjem minutu regularnog toka.

Rudar je na Cetinju opravdao ulogu favorita, a mladi tim Lovćena je bijelu zastavu podigao već nakon prvog poluvremena kada je i postignut konačan rezultat. Sjajni napadački tandem gostiju ponovo je odlučio utakmicu - Jovanović je postigao dva, a Stojanović jedan gol. Poraz mladih Cetinjana ublažio je najiskusniji igrač domaćih Jablan.

I na "Trešnjici" su najveća uzbuđenja viđena u prvom poluvremenu - Zeta je povela u 13. minutu golom Koraća iz penala koji je izborio Radulović, ali je Mladost uspjela da izjednači u 31. minutu golom Merdovića, takođe sa bijele tačke. Penal je napravio Zlatičanin koji je dobio i drugi žuti karton, ali je brojčano slabija Zeta ponovo stigla do prednosti pet minuta kasnije preko Radulovića. Mladost je meč završila sa dva igrača više, pošto je u 83. minutu isključen i Radulović, ali je Zeta uspjela da odoli i stigne do trećeg mjesta.

Mogren je osvojio bod na gostovanju u Tuzima, iako je Dečić prvi stigao do gola. Domaći su poveli preko Đukića u 52. minutu, ali je samo dva minuta kasnije mladi Bakić potpisao podjelu bodova.

Pobjedu u gostima upisala je Sutjeska koja je u Kotoru bila bolja od Bokelja. Junak meča bio je najbolji strijelac Nikšićana Marković koji je postigao dva gola, oba na asistenciju Nikolića.

Petrovac je nakon samo deset minuta igre imao dva gola prednosti u Beranama, ali je domaćin ipak uspio da se vrati i osvoji bod. Zaostatak je smanjio Zejnilović u 22. minutu, ali se na izjednačenje čekalo do posljednjeg minuta regularnog toka kada je pogodio Raičević.


Rezultati

Budućnost - Grbalj 3:1
Đikanović 2', Radonjić 12', Golubović 90' - Mićić 31'

Lovćen - Rudar 1:3
Jablan 45' - Ivanović 7',41', Stojanović 33'

Dečić - Mogren 1:1
Đukić 52' (p) - Bakić 54'

Zeta - Mladost 2:1
Korać 13' (p), Miloš B. Radulović 38' - Merdović 33' (p)

Berane - Petrovac 2:2
Zejnilović 22', Raičević 90' - Živković 2', Zvicer 10'

Bokelj - Sutjeska 0:2
Marković 21', 29'