Fudbaler Parizana Vladimir Volkov prihvatio je poziv Branka Brnovića i ubuduće će nastupati a reprezentaciju Crne Gore.

Defanzivac beogradskog kluba, koji igra uz lijevu aut liniju, nakon razgovora sa selektorom i njegovim asistentom Savom Miloševićem odlučio je da nastupa za našu reprezentaciju.

U kratkoj izjavi selektor Brnović ističe da je dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo.

- Obavili smo nekoliko razgovora, posljednjem su prisustvovali predsjednik Dejan Savićević i saradnik u stručnom štabu Savo Milošević, nakon čega je Volkov donio definitivnu odluku da prihvati naš poziv i zaigra za reprezentaciju Crne Gore. Njegova odluka je definitivna i neće se promijeniti ni u slučaju da dobije poziv da zaigra za reprezentaciju Srbije. Dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo i smatramo da smo dobili kvalitetnog igrača za naredni period, rekao je Brnović.

Volkov je rođen 06. juna 1986. godine i karijeru je počeo 2005. godine u Radničkom sa Novog Beograda. Nakon godinu dana u Radničkom prešao je u redove BSK Borče, gdje je proveo naredne dvije sezone, da bi 2008. godine bio pozajmljen portugalskom Portimorenseu.

Po okončanju pozajmice postao je član OFK Beograda, čije boje je branio u sezoni 2008-2009. Uslijedio je transfer u redove Šerifa, tadašnjeg šampiona Moldavije, za koji je u toku dvije sezone odigrao 45 utakmica i postigao 13 golova. Ovog ljeta, pored interesovanja velikog broja klubova, odlučio je da potpiše ugovor sa beogradskim Partizanom.