Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je vršnjake sa Malte rezultatom 3:0 u posljednjem kolu kvalifikacionog turnira grupe 11 za odlazak na Evropsko prvenstvo koji je danas završen u Podgorici.

„Sokolići“ su turnir završili na trećem mjestu, iza selekcija Španije i Poljske, koje su izborile plasman u elitnu rundu. Španci u posljednjem kolu savladalli Poljsku rezultatom 2:0.

Izabranici Save Kovačevića pokazali dio ofanizvnog potencijala u meču sa Maltom, što je rezultiralo pobjedom od tri gola razlike.  „Sokolići“ su do prednosti došli u 12. minutu igre preko Koče Krstovića – napadač naše selekcije udarcem iz srca šesnaesterca nakon solo akcije.

Samo minut kasnije viđena je nova solo akcija nakon koje se zatresla mreža Maltežana. Cmiljanić je nanizao nekoliko protivničkih igrača, našao se na sedam metara od gola i preciznim udarcem zatresao mrežu. Konačan rezultat susreta postavio je Lazar Lalošević – mladi napadač je dodavanje Boljevića pretvorio u pogodak lijepim volej udarcem sa 12 metara.

Nakon meča selektor Kovačević  još jednom je istakao da je meč sa Poljskom bio ključan za našu selekciju.

-Jako je teško pripremiti igrače na psihološkom planu poslije dva poraza za utakmicu bez rezultatskog značaja. Ipak, odradili smo kako treba, pobijedili iako je moglo biti ubjedljivije i donekle popravili utisak nakon utakmice sa Poljskom. Protiv Španije smo odigrali taktički dobro, malo nam je nedostajalo da uzmemo bod koji bi nam puno značio. Raspored utakmica umnogome je uticao na ishod utakmice sa Poljskom. Mi smo se istrošili u meču sa Španijom, dok su Poljaci odigralli lak meč sa Maltom i ušlli odmorniji u duel sa nama. Poljaci su inače izuzetno pripremljena i jaka ekipa, što su iskoristili i upisali pobjedu za plasman u narednu rundu. Što se naše selekcije tiče, neki igrači su odigrali dobro u kontinuitetu, neki od kojih se očekivalo mnogo su podbacili ali njihov kvalitet i perspektivu ne treba posmatratri kroz prizmu utakmice sa Poljskom jer su nas u prethodnom periodu uvjerili da imaju kvalitet, rekao je Kovačević.



Malta – Crna Gora 0:3

Podgorica – Trening kamp FSCG.
Gledalaca: oko 300.

Sudija: Aleksej Eskov (Rusija)

Strijelci
Krstović 12', Cmiljanić 13', Lalošević 79'

Žuti kartoni
Mekej, Dandolo – Malta
Čađenović, Kosović – Crna Gora

Malta: Pekorela, Bonelo, Fava, Vela, Muskat (Faruđia), Zamit (Ćezare), Mekej, Spiteri, Kremona, Dandolo, Montebelo (Refalo).
Crna Gora: Kordić, Šarkić, Baošić, Boljević, Čađenović, Krstović (Nedović), Kosović, Janković (Kaluđerović), Bošković, Cmiljanić (Lalošević), Grbović.