Futsal reprezentacija Crne Gore oprostila se od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ubjedljivom pobjedom nad Švajcarskom - 9:0. Nakon dva tijesna poraza u prva dva kola, koja su koštala našu selekciju plasmana u narednu rundu kvalifikacija, "sokoli" su iskalili bijes na nedoraslim Švajcarcima.

Meč je riješen već u prvom poluvremenu kada je naš tim sa po dva gola Damjanovića i Barovića stigao nedostižnu prednost, dok je u nastavku naš selektor dao šansu drugoj postavi koja je do vrha napunila mrežu nemoćnih Švajcaraca.

- Odigrali smo odlično, iako je utakmica bila završena već u prvom poluvremenu. Svi igrači su dobili veliku minutažu i drago mi je što su do kraja odigrali ozbiljno i odgovorno. Naročito bih pohvalio Damjanovića koji je blistao u pravom smislu te riječi - bio je zadovoljan nakon meča Sveto Ljesar.

Pred našim timom su već pripreme za novi takmičarski ciklus, a selektor Sveto Ljesar smatra da je smjena generacija izvjesna.

- Smjena generacija je izvjesna i zbog godina, ali i zbog kondicije. Današnji fudbal zahtijeva mnogo trčanja i teško je odgovoriti na to kada se na pripreme dođe sa nekoliko kilograma viška, što je bio slučaj sa nekim našim igračima. Pred nama su dvije jake probe, sa Rumunijom i sa Turskom, koje će pokazati na koga možemo ozbiljno da računamo za budućnost - rekao je Ljesar.

Naša selekcija će 24. i 25. novembra odigrati dvije prijateljske utakmice u Rumuniji, nakon čega će u januaru dočekati Tursku u Podgorici.



Švajcarska - Crna Gora 0:9

Veles - Dvorana: SH "Gemiđij".

Sudije: Dimitrios Zisimopulos (Grčka), Aleksandrs Golubevs (LEtonija).

Strijelci
0:1 - Damjanović 3'
0:2 - Damjanović 12'
0:3 - Barović 14'
0:4 - Barović 19'
0:5 - Bajović 22'
0:6 - Perović 24'
0:7 - Novović 35'
0:8 - Ćalasan 36'
0:9 - Bajović 38'

Žuti kartoni
Pazos, Rumo - Švajcarska
Vukčević, Perović - Crna Gora

Švajcarska: Felber, Mezger, Rumo, Vilhelm, Mejer, Busar, Pazos, Rabu, Santona, Patera, Fakineti.

Crna Gora: Bošković, Perović, Bajović, Damjanović, Barović, Despotović, Drašković, Ćalasan, Jovanović, Vukčević, Novović, Zeković.