Lider crnogorskog šampionata Budućnost savladala je Mladost u gradskom derbiju sa 3:1 i zadržala čelo tabele

T-Com 1.CFL nakon 11 odigranih kola. Isti broj bodova kao Podgoričani, ali i slabiju gol razliku, ima Rudar koji je u gostima savladao Dečić.

Mladost je odlično počela meč pod Goricom i povela već u drugom minutu golom Savićevića, ali nije uspjela da sačuva prednost do odlaska na odmor. Izjednačenje je stiglo u 39. minutu kada je Adrović prikucao u mrežu odbijenu loptu nakon šuta Boškovića. Adrović je u 62. minutu asistirao Goluboviću za preokret, da bi tačku na utakmicu stavio Bošković sa bijele tačke u 76. minutu, nakon što je Golubović oboren u kaznenom prostoru gostiju.

Rudar je do tri boda u Tuzima stigao u samom finišu utakmice, preciznije u 88. minutu kada je Stojanović postigao prekrasan pogodak sa 20-ak metara. Pljevljaci su prvi stigli do vođstva na vrućem terenu golom Ivice Jovanovića u 13. minutu iz penala koji je izborio Ivanović, ali je Dečić uzvratio istom mjerom u 60. minutu - Popović je pred svojim golom srušio Ajkovića, a sa bijele tačke precizan je bio Dražen Milić.

Zeta je nastavila seriju sjajnih rezultata. Na "Trešnjici" je pao Petrovac kojem je presudio najbolji strijelac domaćih Korać golom u prvom minutu utakmice.

Pobjedu kod kuće upisao je i Grbalj, koji je u Radanovićima savladao gradskog rivala Bokelj. Grbljani su posao završili već u prvih pola sata utakmice, golovima Nikolića u 18. i Vukovića u 25. minutu, dok su gosti uspjeli samo da uzvrate u nastavku preko Bande.

Duel Lovćena i Sutjeske na "Obilića poljani" prekinut je u 33. minutu zbog guste magle, pri rezultatu 0:0. Utakmica će biti nastavljena sjutra, na istom stadionu, sa početkom u 14.30 časova.

Sjutra je na programu i duel Berana i Mogrena, koji će početi u 14.00 časova.



Rezultati

Grbalj - Bokelj 2:1
Nikolić 18', Vuković 25' - Banda 51'

Budućnost - Mladost 3:1
Adrović 39', Golubović 62', Bošković 76' (p) - Savićević 2'

Zeta - Petrovac 1:0
Korać 1'

Dečić - Rudar 1:2
D.Milić 60' (p) - I.Jovanović 13' (p), Stojanović 88'

Lovćen - Sutjeska 0:0 - prekid u 33'


Nedjelja

Berane - Mogren    (14,00 h)

Lovćen - Sutjeska (14.30 h)