Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je danas od Poljske sa 2:0 u ponovljenoj utakmici drugog kola kvalifikacionog turnira za odlazak na U-17 Evropsko prvenstvo. Izabranici Save Kovačevića tako su izgubili sve šanse da se domognu jednog od prva dva mjesta u grupi, pa će utakmica sa Maltom u posljednjem kolu biti samo za prestiž.

Repriza utakmice, koja je sinoć prekinuta zbog obilne kiše, nije donijela mnogo sreće našem timu - Poljska je bila bolji rival tokom većeg dijela meča, iako joj naša odbrana nije dozvolila da iskoristi veći posjed lopte i incijativu. Naš tim se, s druge strane, uglavnom oslanjao na duge lopte i individualne akcije napadača, sa kojima je protivnička odbrana relativno lako izlazila na kraj.

Poljska je do prednosti stigla nakon kornera u 70. minutu kada je Lineti odlično zavrnuo, a Cierpka bio snažniji od svog čuvara i glavom matirao nemoćnog Kordića. Pet minuta kasnije meč je i definitivno odlučen - Poljaci su odlično probili lijevu stranu naše odbrane, Kordić je uspio da odbije udarac Vodracika, ali nije ništa mogao da uradi kad je Žvir natrčao na odbijenu loptu.

- Na kraju je presudila jedna nepažnja naše odbrane. Znali smo da su Poljaci jaki u prekidima, znali smo da iz tih situacija prijeti najveća opasnost, ali eto ta mala nepažnja na kraju nas je koštala poraza. Ovo su mečevi gdje jedna greška može skupo da košta i odvede utakmicu u potpuno drugačiji tok. I dalje tvrdim da vrijeme radi za ovu generaciju. Istina je da ponovo nismo uspjeli da prođemo u drugi krug, ali pred ovim momcima je svijetla budućnost - rekao je nakon utakmice naš selektor Sava Kovačević.

Posljednje kolo turnira u Podgorici na programu je u ponedjeljak. Crna Gora na Trening kampu FSCG dočekuje Maltu, dok će se na stadionu Mladosti za prvo mjesto u grupi boriti Španija i Poljska.



Crna Gora - Poljska 0:2

Podgorica - Stadion FK "Mladost".
Gledalaca: 200.

Sudija: Aleksej Eskov (Rusija).

Strijelci
0:1 - Cierpka 70'
0:2 - Žvir 75'

Žuti kartoni
Šarkić, Kosović - Crna Gora
Klemenc, P.Stepinski - Poljska

Crna Gora: Kordić, Milović, Šarkić, Baošić, Boljević, Čađenović, Kosović, Janković, Prančić (od 46. Kaluđerović), Nedović (od 62. Jovanović), Grbović (od 57. Lalošević).

Poljska: Pogorzelec, P.Stepinski, Horskjevic, Lasicki, Klemenc, Azikjevic, Cierpka, M.Stepinski (od 59. Kugijel), Rabiega (od 69. Vodarcik), Jagjelo (od 74. Žvir), Lineti.