Futsal selekcija Crne Gore poražena je večeras u Velesu od reprezentacije Francuske sa 4:3, čime je definitivno izgubila svaku šansu da se plasira u naredni krug kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra na Tajlandu.

Naš tim je dva puta imao prednost, u 8. i 24. minutu golovima Bajevića, ali su "trikolori" uspjeli da se vrate u meč golovima Šolea i Tešeire, da bi u 32. minutu Otmani potpisao potpuni preokret.

 

 



Naš tim je uspio da izjednači novim golom Bajovića u 35. minutu i činilo se da će doći do novog preokreta uslijed dominacije "sokola", ali da tako ne bude pobrinuo se Tešeira svojim drugim golom u posljednjim trenucima meča. Najboljem igraču Francuske naš golman Despotović je odbranio dva penala, u 32. i 38. minutu.

- Dva puta smo imali prednost, igrali smo dva minuta sa igračem manje nakon isključenja Gojkovića, bili mnogo bolji od protivnika, pogodili prečku, stativu, bacili u vodu nekoliko kontri i na kraju smo primili gol bez ikakve akcije. Šta da se radi, to je fudbal - kada je iskoristiš svoje šanse, obično budeš kažnjen. Iako smo igrali bez povrijeđenog Vukašinovića i suspendovanog Vukčevića bili smo mnogo bolji tim, a ne bi bilo nezasluženo ni da smo slavili sa sedam ili više golova razlike. Moram da istaknem da je suđenje bilo ispod svakog nivoa, čak su me nakon utakmice mnogi pitali čime smo zaslužili tretman koji smo imali u prve dvije utakmice - razočaran je bio naš selektor Sveto Ljesar nakon meča.

Posljednji meč na turniru naša selekcija igra u nedjelju u 16.30 časova protiv Švajcarske.

 

 

Crna Gora - Francuska 3:4


Veles - Dvorana: SH "Gemiđij".

Sudije: Demetris Konstantinu (Kipar), Aleksandrs Golubevs (Letonija).

Strijelci
1:0 - Bajović 8'
1:1 - Šole 13'
2:1 - Bajović 24'
2:2 - Tešeira 24'
2:3 - Otmani 32'
3:3 - Bajović 35'
3:4 - Tešeira 40'

Žuti kartoni
Damjanović, Gojković - Crna Gora
Hamdud - Francuska

Crveni karton
Gojković 30' - Crna Gora

Crna Gora: Despotović, Perović, Damjanović, Gojković, Barović. Igrali još: Bošković, Drašković, Ćalasan, Jovanović, Bajović, Novović, Zeković.

Francuska: Harun, Šole, Bason, Hamdud, Tešeira. Igrali još: Karuni, Gudaha, Ajžun, Le Bote, Bumaza, Otmani, Mendi.