Kadetska reprezentacija Španije deklasirala je danas Maltu na Starom aerodromu sa 6:0 i došla nadomak plasmana u elitnu rundu kvalifikacija za U-17 EP.

Seriju golova otvorio je Samper u 10. minutu, a prednost je u 31. udvostručio Ramirez i penala koji je sam izborio. Napadač Barselone je u nastavku je zaokružio het-trik i stigao do kote pet na kvalifikacionom turniru, dok su Arguez i Serano pomogli da se mreža bespomoćnih Ostrvljana, koji nijednom nisu šutnuli na gol protivnika, napuni do vrha.

Španija je tako preuzela prvo mjesto u grupi i iščekuje ishod duela Crne Gore i Poljske, koji je večeras prekinut nakon četiri minuta igre zbog potopljenog terena. "Crvena furija" u posljednjem kolu dočekuju Poljsku u susretu koji će u 14.30 časova početi na stadionu FK "Mladost".



Španija - Malta 6:0

Podgorica - Stadion FK "Mladost".
Gledalaca: 70.

Sudija: Jakob Kelet (Danska).

Strijelci
1:0 - Samper 10'
2:0 - Ramirez 31' (p)
3:0 - Arguez 56'
4:0 - Serano 59'
5:0 - Ramirez 69'
6:0 - Ramirez 80'

Žuti kartoni
Tarin - Španija

Španija: Kantero, Martinez, Saez, Samper (od 41. Hil), Bustos, Ramirez, Grimaldo, Bueno, Arguez, Tarin (od 69. Rodrigez), Kastiljeho (od 51. Serano).

Malta: Pekorela, Bonelo, Fava, Vela, Muskat, Refalo, Zamit (od 41. Ćezare), Mekej, Spiteri (65. Dandolo), Kremona, Montobelo (od 71. Stjuart).