LOŠ POČETAK "SOKOLA"

Crnogorska futsal selekcija poražena je na otvaranju kvalifikacionog turnira za odlazak na Evropsko prvenstvo - Crna Gora je u Izraelu poražena od Finske sa 4:2.

Meč je loše počeo za našu selekciju. Finci su iskorisili svoju izuzetnu snagu da pritisnu našu selekciju na svoju polovinu što je dalo rezultat – Saumi je u devetom minute “načeo” našu mrežu, da bi nepun minut kasnije Matila duplirao prednost svog tima.

Crna Gora je uspjela da se vrati u meč zahvaljujući golu Perovića u 18. minutu, koji je ubacio loptu u mrežu nakon snažnog šuta Barovića iz prekida. Uslijedio je period potpune dominacije “sokola” i sve je mirisalo na preokret, ali se protivnički golman Lashonen istakao sa pet izvanrednih odbrana.

Da je fortuna danas bila na sreći Finske potvrdilo se u 24. minutu kada je lopta nakon traljavog udarca Matile i nekoliko odbijanja još jednom završila u našoj mreži. Koncentracija Crnogoraca nepovratno je pala, pa je Ojapera u 35. minute potvrdio pobjedu Skandinavaca.

Barović je uspio da uzvrati minut kasnije na asistenciju Božovića, ali snage za povratak u meč nije bilo.

Dobra vijest za našu selekciju je remi u sudaru domaćina Izraela i Turske (1:1), sa kojima ćemo se boriti za drugo mjesto koje vodi u narednu rundu takmičenja. Naredni protivnik Crne Gore biće Izrael. Duel sa domaćinom biće odigran sjutra sa početkom u 14.00 časova po našem vremenu.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Crna Gora – Finska 2:4
0:1 - Saumi 9’
0:2 - Matila 10’
1:2 - Perović 18’
1:3 – Matila 24’
1:4- Ojapera 35’
2:4 – Barović 36’

Crna Gora: Despotović, Perović, Drašković, Gojković, Barović.  Igrali još: Bošković, Novović, Božović, Zeković, Vuković, Mugoša, Bajović.

Finska: Lashonen, Autio, Lindgren, Torvinen, Laitinen. Igrali još: Pakola, Pitkanen, Hendrikson, Saumi, Ojapera, Teitinen, Matila.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Rezultati
Crna Gora - Finska 2:4
Izrael - Turska 1:1


Tabela
1. Finska 1 1 0 0 4:2 3
2. Izrael 1 0 1 0 1:1 1
3. Turska 1 0 1 0 1:1 1
4. Crna Gora 1 0 0 1 2:4 0