Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je od Španije u prvom kolu kvalifikacionog turnira za odlazan na U-17 Evropsko prvenstvo koji je počeo danas u Podgorici. 

Španija je povela nakon pola sata igre, poslije dvostruke greške Boškovića - desni bek naše selekcije prvo je prodao loptu protivniku na sredini terena, da bi u nastavku akcije u svom šesnaestercu srušio Undabarenu koji je neometano jurio ka golu Kordića. Sa bijele tačke bio je precizan napadač Barselone Ramirez. 

Crna Gora se vratila u meč u prvom minutu sudijske nadoknade u prvom poluvremenu, kada je Kosović proigrao Boljevića na desnom boku, nakon čega je napadač Zete izdržao duel sa čuvarem i iz dva pokušaja matirao Blanka. Naša selekcija je odlično otvorila i drugo poluvrijeme, hrabro parirala favorizovanom protivniku, ali i imala odličan udarac Boljevića koji je Blanko uspio da odbije. 

U trenucima potpune ravnoteže "Crvena furija" je, u svom stilu, stigla do novog vođstva - Serano je dubinskom loptom proigrao Ramireza koji se provukao između lopte i neopreznog Baošića i sa desetak metara savladao nemoćnog Kordića. I pored gola naša selekcija je nastavila da igra dobro, pa je tokom većeg dijela meča pritisla Špance na njihovu polovinu i bila veoma blizu gola u 66. minutu kada je Boljević sa velike udaljenosti bio zamalo neprecizan. 

Uprkos našoj incijativi do kraja utakmice, Španija je znala kako da sačuva rezultat, ali igra koju je naša selekcija pokazala protiv najbolje rangirane reprezentacije u ovom uzrastu ohrabruje pred nastavak kvalifikacija.

Crna Gora će u drugom kolu igrati na Trening kampu FSCG sa Poljskom, koja je danas ubvjedljivo savladala Maltu. Meč na Trening kampu FSCG počeće u 18 časova. Španiju, makar na papiru, očekuje lagan posao protiv Malte na stadionu FK "Mladost" od 14.30 časova.



Španija - Crna Gora 2:1

Podgorica - Gradski stadion.
Gledalaca: 2.000.

Sudija: Jakov Kelet (Danska).

Strijelci
1:0 - Ramirez 31' (p)
1:1 - Boljević 40+1'
2:1 - Ramirez 44'

Žuti kartoni
Boljević, Bošković - Crna Gora

Španija: Blanko, Rodrigez (od 51. Tarin), Ruiz, Saez, Samper, Bustos, Undabarena, Ramirez, Serano (od 76. Hil), Bueno, Castiljeho (od 72. Poco).

Crna Gora: Kordić, Kaluđerović (od 78. Lalošević), Milović, Šarkić, Baošić, Jovanović (od 67. Grbović), Boljević, Krstović (od 70. Cmiljanić), Kosović, Janković, Bošković.