Reprezentacija Poljske je lako i ubjedljivo izašla na kraj sa selekcijom Malte na otvaranju kvalifikacionog turnira za plasman na U-17 Evropsko prvenstvo koji se igra u Podgorici. 

Malta se dobro držala samo u prvom poluvremenu, iako su Poljaci i u ovom dijelu igre bili nadmoćniji rival pa je mreža Ostrvljana ostala netaknuta samo zahvaljujući dekoncentraciji protivničkih napada. 

Tek što je krenulo drugo poluvrijeme, Poljaci su stigli do gola - golman Debatista u svom kaznenom prostoru ruši Formelu, a najstrožu kaznu u gol pretvara Stepinski. Nepunih deset minuta kasnije isti igrač je sjajni prigrao Rabiegu koji je pogodio sa ivice peterca, da bi na kraju napadač Viđeva fantastičnim pogotkom sa 20-ak metara krunisao fantastičnu partiju.

Naredni meč Poljska igra u petak protiv Crne Gore, takođe na glavnom terenu Trening kampa FSCG. Utakmica će početi u 18 časova. Selekcija Malte biće formalni domaćin Španiji na stadionu FK "Mladost" istog dana od 14.30 časova.



Poljska - Malta 3:0

Podgorica - Trening kamp FSCG.
Gledalaca: 50.

Sudija: Jeven Aranovskij (Ukrajina).

Strijelci
1:0 - Stepinski 42' (p)
2:0 - Rabiega 51'
3:0 - Stepinski 56'

Žuti kartoni
Debatista, Mekej - Malta

Poljska: Pogorzelec, Stepinski, Horoskjevic, Lasicki, Klemenc, Azikijevic, Cjerpka (od 60. Lineti), Stepinski, Formela (od 53. Kugijel), Rabiega (od 70. Žvir), Jagjelo.

Malta: Debatista, Bonelo, Fava, Muskat, Zamit (od 73. Vela), Mekej, Ćezare (od 59. Kremona), Spiteri, Gat, Dandolo (od 59. Stjuart), Montobelo.