Golom Jovanovića u sudijskoj nadoknadi Rudar je u Pljevljima savladao Berane i sustigao lidera Budućnost na vrhu tabele. Pljevljaci i Podgoričani imaju po 23 osvojena boda u prvih deset kola, ali su "plavo-bijeli" sačuvali prvo mjesto zahvaljujući boljoj gol razlici od rivala.

Nakon serije od sedam vezanih pobjeda na startu sezone, Budućnost je počela da gubi dah - meč u Petrovcu bio je treći uzastopni dueč bez pobjede za tim Miodraga Radulovića. Prvi do gola pod Malim brdom stigao je Petrovac nakon loše reakcije golmana Agovića koji je prilikom istrčavanja van svog šesnaesterca pogodio saigrača Pekovića, nakon čega je napdaču gostiju Živkoviću ostalo samo da ubaci loptu u praznu mreži. Budućnost je izjednačila nakon osam minuta igre u nastavku, zahvaljujući prekrasnom golu Boškovića iz slobodnog udarca. Samo tri minuta kasnije domaćin je propustio idealnu priliku da savlada favorizovanog protivnika, ali je Živković umjesto mreže pogodio prečku.

Bodom je morao da se zadovolji i aktuelni šampion Mogren koji je u Budvi remizirao sa Zetom. Iako su gosti poveli golom Došljaka iz kontranapada, Budvani su za samo četiri minuta napravili potpuni preokret sa dva gola Ranđelovića. Podjelu bodova na "Lugovima" potpisao je Kalačević deset minuta prije kraja utakmice, a posljednju pravu priliku za gol domaćin je propustio pet minuta kasnije kada je Vujović pogodio okvir protivničkog gola.

Seriju sjajnih rezultata nastavila je i Mladost - Podgoričani su pred svojom publikom lako savladali Grbalj sa 2:0 golovima Lakića i Đurišića, pa se sada nalaze na diobi trećeg mjesta sa ekipama Mogrena i Petrovca.

Dečić je iznenadio Sutjesku u Nikšiću i zasluženo slavio sa 2:1. Gosti su poveli golom Đokovića u 35. minutu, ali je Sutjeska uspjela da izjednači preko svog najboljeg strijelca Markovića koji je ubacio loptu u praznu mrežu nakon što je Spasojević pogodio stativu. Gol za novo vođstvo i, pokazalo se, pobjedu gostiju postigao je Radulović u 67. minutu na asistenciju Ajkovića.

Bokelj i Lovćen podijelili su bodove u Kotoru. Oba tima su riješila po jedno poluvrijeme u svoju korist - Kotorani su dobili prvo golom Jovanovića u 34. minutu, dok su Cetinjani drugi dio riješili u svoju korist efektnim golom Vujovića nakon kornera koji je izveo Jablan.


Rezultati

Petrovac - Budućnost 1:1
Živković 28' - Bošković 53'

Mogren - Zeta 2:2
Ranđelović 31',35' - Došljak 20', Kalačević 80'

Rudar - Berane 1:0
I.Jovanović 90+1'

Sutjeska - Dečić 1:2
Marković 56' - Đoković 35', Radulović 67'

Mladost - Grbalj 2:0
Lakić 15', Đurišić 42'

Bokelj - Lovćen 1:1
Jovanović 34' - Vujović 75'