Reprezentacija Crne Gore boriće se za mjesto na Evropskom prvenstvu 2012. godine protiv selekcije Češke, odlučeno je žrijebom za plej-of održanim danas u Krakovu.

Nakon što su izvučena prva dva para baraža, od potencijalnih protivnika Crne Gore u bubnju su ostali samo Portugal i Češka, ali su generalni sekretar UEFA Đani Infantino i bivši poljski reprezentativac Zbignjev Bonjek, jedan od ambasadora Eura 2012, bili su talični za našu selekciju - izvukli su prvo Češku, a zatim i pročitali ime naše zemlje.

Najmanje sreće u žrijebu imala je Bosna i Hercegovina koja će igrati protiv Portugala, od kojeg je eliminisana u baražu za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Hrvatska je izvukla Tursku, na papiru najtežeg protivnika iz grupe nepovlaštenih timova, dok će selekcija Estonije, kojoj je ovo prvi nastup u baražu, igrati protiv Republike Irske.

Na završni turnir, pored domaćina Poljske i Ukrajine, već su se plasirali pobjednici grupa Španija, Njemačka, Rusija, Italija, Francuska, Holandija, Grčka, Engleska, Danska i Švedska, kao najbolja drugoplasirana selekcija u takmičenju po grupama. Žrijeb za takmičenje po grupama na završnom turniru biće obavljen 2. decembra u Kijevu, a Evropski šampionat će trajati od 8. juna do 1. jula naredne godine.

Parovi baraža za Euro 2012
Turska - Hrvatska
Estonija - Republika Irska
Češka - Crna Gora
Bosna i Hercegovina - Portugal