Evropska fudbalska asocijacija objavila je danas konačnu listu nosilaca u plej-ofu za odlazak na završni turnir Evropskog prvenstva koje će se naredne godine održati u Poljskoj i Ukrajini.

Posljednje izdanje UEFA rang liste nacionalnih selekcija donijelo je nekoliko promjena u odnosu na prethodni mjesec, pa će uloge nosilaca imati Hrvatska, Portugal, Republika Irska i Češka, dok će nepovlaštene ekipe biti Turska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Estonija.

- Svi se slažemo da bi Republika Irska bila idealan protivnik u baražu. Igrali smo sa njima u prošlom kvalifikacionom ciklusu, dobro ih poznajemo i odgovara nam njihov stil igre, pa mislim da bi nam najbolje legli od svih potencijalnih protivnika. Ekipa koju bih želio da izbjegnem je Portugal pošto, kao što sam juče rekao, iskreno nisam očekivao da će takva ekipa vizu za Evropsko prvenstvo morati da traži kroz baraž - kaže selektor Crne Gore Branko Brnović.

Naš seletor će, u društvu generalnog sekretara Momira Đurđevca i šefa Odjeljenja za međunarodnu saradnju Milovana Đukanovića, predstavljati Fudbalski savez Crne Gore na sjutrašnjem žrijebu za parove baraža koji će početi u 13 časova u Krakovu. Ceremoniju izvlačenja vodiće generalni sekretar UEFA Đani Infantino i bivši poljski reprezentativac Zbignjev Bonjek, jedan od ambasadora Eura 2012.

Prve utakmice baraža igraće se 11. ili 12. novembra na terenima nepovlaštenih ekipa, a revanš mečevi 15. novembra na terenima nosilaca.

Na završni turnir, pored domaćina Poljske i Ukrajine, već su se plasirali pobjednici grupa Španija, Njemačka, Rusija, Italija, Francuska, Holandija, Grčka, Engleska, Danska i Švedska, kao najbolja drugoplasirana selekcija u takmičenju po grupama. Žrijeb takmičenje po grupama na završnom turniru biće obavljen 2. decembra u Kijevu, a Evropski šampionat će trajati od 8. juna do 1. jula naredne godine.