Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je Sjevernu Irsku u posljednjem kolu kvalifikacionog turnira rezultatom 2:1 i obezbijedila plasman u elitnu rundu kvalifikacija. „Sokolići“ su turnir u Sjevernoj Irskoj završili na drugom mjestu, iza selekcije Njemačke koja je u posljednjem kolu remizirala sa Bjelorusijom.



Četa Aleksandra Miljenovića nastavila je seriju odličnih rezultata u prvoj rundi kvalifikacija i po treći put se našla među selekcijama koje igraju elitnu rundu kvalifikacija. Turninr u Irskoj donio je pobjedu nad domaćinom, remi  sa Bjelorusijom i poraz od Njemačke.

Selektor Miljenović je u potpunosti je zadovoljan izdanjem svojih izabranika i konačnim plasmanom na turniru.

- Čestitke igračima koji nisu imali lak posao u ovih nedelju dana, uz sve nedaće koje su nas zadesile. Odigrali su odličnu utakmicu danas i pokazali veliki potencijal. Siv su odigrali odličnu utakmicu i ne bih nikoga posebno izdvajao. Nije bilo lako, jer domaćin ima odličnu ekipu i u turnir su ušli sa velikim očekivanjima. Ipak, uspjeli smo da pređemo preko svega, anuliramo sve njihove prednosti i upišemo pobjedu. Zaista veliki uspjeh omladinske selekcija koja će po treći put zaredom našla u društvu selekcija koje predstavljaju krem evropskog fudbala u omladinskoj konkurenciji. Žrijeb grupa za elitnu rundu održaće se 29. novembra u Nionu, a mi već nakon ovog turnira počinjemo pripreme za izazove na tom turniru, rekaoje Miljenović

Meč u kojem nisu imali pravo na grešku Miljenovićevi izabranici odigrali su gotovo bez greške. Deset udaraca na gol, četiri u okvir i šest van okvira, veći posjed lopte, broj dobijenih duela... „Sokolići“ su dominirali u svim statističkim kategorijama i na kraju slavili pobjedu rezultatom 2:1.

Naši omladinci došli su do prednosti nakon pola sata igre. Lijepu akciju kompletnog tima i odlično dodavanje Đorđevića u pogodak za vođstvo „sokolića“ pretvorio je Sava Gardašević.

Domaćin je došao do izjednačenja u 65. minutu nakon jedinog ozbiljnog udarca ka golu Petkovića – mreža našeg gola zatresla se nakon slobodnog udarca koji je sa 20-tak metara izveo Karson. Samo pet minuta kasnije uslijedio je korner za našu selekciju, nakon kojeg je Kopitović postigao gol vrijedan tri boda i plasmana u elitnu rundu kvalifikacija.

U drugom meču Njemačka i Bjelorusija igrale su neriješeno, 3:3. Njemačka je na kraju zauzela prvo mjesto sa sedam osvojenih bodova. Naša selekcija sa četiri sakupljena boda zauzela je drugo mjesto, Sjeverna Irska sakupila je tri boda, dok je Bjelorusija posljednja sa dva osvojena boda.



Sjeverna Irska – Crna Gora 1:2

Lurgan – Mornvju park.

Sudija: Stiv Biglhol (Engleska)

Strijelci
Karson 65' – Gardašević 30', Kopitović 70'

Žuti kartoni
Meklohlin, Burk, Mekafri, Vinčester – Sjeverna Irska
Đorđević, Kalezić, Gardašević  - Crna Gora

Sjeverna Irska: Brenan, Meklohlin, Robinson, Mekion, Burk (Vilson), Mekartan, Karson, Mekafri, Vinčester, Toland, Mekalinden (Bol).

Crna Gora: Petković, Milošević, Mustur, Ćuković, Đorđević (Medenica), Kalezić, Bakić, Vukčević, Kopitović, Gardašević (Zarubica), Raičković.