Reprezentacija Crne Gore odradila je večeras  Bazelu posljednji trening uoči kvalifikacione utakmice sa Švajcarskom. Trening „sokola“ na prekrasnom „Sent Jakob-Parku“ nije privukao preveliku pažnju domaće javnosti, pa su pres konferenciju selektora Brnovića i uvodne minute treninga ispratili samo jedan švajcarski novinar i dva fotoreportera.

Iako su se Švajcarci relativno lako pomirili sa činjenicom da neće igrati baraž, selektor Branko Brnović ne očekuje laku utakmicu sjutra uveče. O tome svjedoči i tim koji je najavio Otmar Hicfeld, a u kojem iz najbolje postave nema samo povrijeđenog Senderosa i suspendovanog Ziglera.

- Bez obzira što utakmice nema rezultatski značaj, došli smo ovdje da pružimo dobru partiju i ostvarimo novi pozitivan rezultat. Siguran sam da će Švajcarci željeti neku vrstu osvete pred svojom publikom, ali ja vjerujem u tim koji imam na raspolaganju i siguran sam da igrom i zalaganjem možemo napraviti dobar rezultat – rekao je Brnović koji je otkrio novinarima i ekipu koja bi trebala da počne utakmicu.

Na golu će stajati Mladen Božović, odbranu će činiti Draško Božović, Luka Pejović, Stefan Savić i Radoslav Batak, vezni red će činiti Drinčić, Zverotić, Ćetković i Bećiraj, dok će u napadu igrati Đalović i Damjanović.

- Mislim da ova formacija nije previše napadačka, samim tim što će Bećiraj i Đalović imati više defanzivnih zadataka nego obično. Moraju da znaju da odbrana počinje sa njima i znam da mogu da odgovore tom izazovu. Od igrača koji imaju kartone igraće Drinčić, koji ima veliku želju da igra i kojem sam skrenuo pažnju da bude oprezan jer znam da je momak koji uvijek daje maksimum , kao i Savić, koji igra izuzetno pametno bez velikog rizika i oštre igre. Božović će početi na golu, jer mu nedostaje utakmica, a da li će Blažić dobiti priliku zavisiće od toga kako se rezultat bude kretao – rekao je Brnović.

Na konstataciju novinara da se sjutra ne očekuje prevelika posjeta, Brnović je odgovorio:

- Znamo da će na tribinama biti mnogo naših navijača. Veliki broj stiže iz Podgorice, ali će uz nas biti i mnogo naših ljudi koji žive u Švajcarskoj i okruženju. Njihova podrška biće još jedan veliki podstrek za nas i natjeraće nas da utakmicu shvatimo maksimalno ozbiljno.

Utakmica Švajcarska – Crna Gora igra se u utorak na „St.Jakob-Parku“ u Bazelu sa početkom u 20.15 časova. Crna Gora je, bez obzira na ishod utakmice, obezbijedila mjesto u baražu za Euro 2012, za koji će žrijeb biti obavljen u četvrtak.