Dva dana nakon utakmice sa Engleskom, kojom su osigurali mjesto u baražu za Euro 2012, naši reprezentativci su odradili posljednji trening uoči puta za Bazel uprkos ledenom sjevernom vjetru koji je parao Trening kamp FSCG na Starom aerodromu.

Selektor Branko Brnović, koji je odmah nakon utakmice sa Engleskom najavio rotacije u startnoj postavi, saopštio je danas kojih će 18 igrača putovati u Bazel - golmani: Mladen Božović i Srđan Blažić, odbrana: Vladimir Božović, Draško Božović, Marko Baša, Stefan Savić, Radoslav Batak, Vladan Adžić, Milan Jovanović, Luka Pejović, vezni red: Mladen Kašćelan, Nikola Drinčić, Petar Grbić, Marko Ćetković, Elsad Zverotić, napad: Dejan Damjanović, Andrija Delibašić i Radomir Đalović. Pod znakom pitanja je nastup Miodraga Džudovića, koji je danas imao visoku temperaturu.

U odsustvu Vučinića, Jovetića i Vukčevića, priliku bi trebali da dobiju mlađi igrači, među kojima i vezista Olimpijakosa Petar Grbić.

- Imali smo dva dana za slavlje i odmor. Već danas, selektor je rekao da počnemo da razmišljamo o utakmici. Nema imperativa ali svi moramo da se dokažemo, pogotovo mi koji do sada nijesmo dobijali šansu. Želimo da svi odigramo što bolje, da selektor vidi da može da računa na nas. Mnogo igrača, što zbog umora, što zbog kartona, neće putovati. Vjerujem da mi koji dobijemo šansu, da ćemo je na pravi način iskoristiti - rekao je Grbić.

Rotacije bi mogle početi već od golmana, gdje svoju šansu čeka Srđan Blažić.

- Svi igrači koji su pozvani na ovo okupljanje su spremni i žele da daju svoj doprinos ovom uspjehu reprezentacije. Počevši od mene, pa do mlađih i igrača koji nijesu u prvom planu, ne sumnjam da ćemo pružiti maksimum i da ćemo pomoći reprezentaciji da zabilježi dobar rezultat. Ovo će biti dobra provjera za nas pred baraž. Ne znam hoću li braniti, ali ako mi se ukaže prilika, potrudiću se da je iskoristim na pravi način. Švajcarska je ozbiljna reprezentacija, u rangu reprezentacija koje nas očekuju u baražu. Sigurno da će biti jedan dobar test za nas. Prilika da selektor vidi na koga može da računa i pored te standardne jedanaestorice. Sigurno da je da nećemo igrati opušteno. Nećemo prići utakmici kao da je obična, jer će se taj meč bodovati za Fifinu rang listu - kaže Blažić.

Naša reprezentacija za Bazel kreće sjutra u 10 časova ujutru, a na "St.Jakob-Parku" će prvi put trenirati u 20 časova. Selektor Branko Brnović održaće obaveznu konferenciju za štampu u 19.20 časova. Utakmica će početi u utorak u 20.15 časova.