Mlada reprezentacija Crne Gore poražena je od Velsa na gostovanju u Reksamu sa 1:0 u utakmici treće grupe kvalifikacija za odlazak na U21 Evropsko prvenstvo.

Tim Duška Vlaisavljevića poražen je golom iz penala koji je, blago reći, neoprezno napravio Šofranac koji je nepotrebno povukao Dobla u trenutku kada je lopta već napuštala granice igrališta. Sa bijele tačke precizan je bio Alfi.

Naša selekcija je stvorila tri dobre prilike za gol, ali Nikolić, Rebronja i Mugoša nisu bili precizni, a najbliži golu bio je Golubović koji je u 74. minutu, nakon kornera koji je izveo Seratlić, neodbranjivo šutirao sa ivice šesnaesterca ali je umjesto mreže pogodio stativu.

Posljednjih desetak minuta utakmice se praktično se nije ni igralo, jer je slovački sudija Vnuk pretjerano sjeckao igru čestim prekršajima ne što je više odgovaralo domaćim fudbalerima.

- Utakmica je bila potpuno ravnopravna, a domaćin je na kraju došao do pobjede poslije nepotrebnog starta Šofranca u našem kaznenom prostoru. Velšani su gol postigli u trenucima kada smo mi diktirali ritam, nakon čega su samo čuvali svoj gol i uspješno trošili vrijeme odugovlačenjem. Imali smo tri odlične prilike nakon udaraca glavom, imali stativu Golubovića za koju mi i dalje nije jasno kako nije bila gol, ali smo na kraju skupo platili nedostatak koncentracije u ključnim trenucima utakmice - rekao je selektor Vlaisavljević.

Lider na tabeli grupe 3 je selekcija Jermenije, koja je na tri odigrana meča sakupila sedam bodova. Mladi „sokoli“ dijele drugu poziciju sa Velsom, koji ima utakmcu manje, dok je Češka na dva meča uzela četiri boda. Na posljednjem, petom mjestu na tabeli nalazi se selekcija Andore, koja nije osvojila ni bod.

Naredni meč u kvalifikacijama za EURO 2013 naša mlada reprezentacija igra 11. novembra na svom terenu protiv Andore.



Vels - Crna Gora 1:0 (0:0)

Reksam - Rejskurs graund.

Sudija: Vladimir Vnuk (Slovačka).

Strijelac
1:0 - Alfi 58' (p)

Žuti kartoni
Maksvel - Vels
Golubović, Tomašević, Kajević, Šofranac - Crna Gora

Vels: Maksvel, Frimen, Ričards, Lukas, Braun, Alfi, Tejlor (od 79. Bodin), Hjuit, Bredšou, Dobl, Hauels.

Crna Gora: Velimirović, Golubović, Balić, Šofranac, Tomašević, Vukčević (od 66. Ivanović), Kajević (od 66. Mugoša), Bogdanović, Rebronja (od 46. Radulović), Seratlić, Nikolić.