Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom meču na kvalifikacionom turniru u Sjevernoj Irskoj u odmjeravanju snaga sa Njemačkom, rezultatom 2:0. Nakon dva odigrana kola, Miljenovićeva četa ima osvojen bod iz prvog duela sa Bjelorusima, dok Njemci maju maksimalan učinak.

„Panceri“ su na samom startu došli do vođstva, sigurom igrom uspjeli da ga sačuvaju sve do samog kraja, kada su drugim pogotkom ovjerili drugi trijumf na turniru.

Prednost selekciji Njemačke donio je Draksler u drugom minutu susreta – mladi napadač odlično je izveo slobodan udarac i pogodio metu. Na drugi pogodak na meču čekalo se sve do 89. minuta kada je rezervista Junes zatresao mrežu našeg gola.

Najozbiljnije prilike za našu selekciju propustili su Mrdak, Vukčević i Luka Đorđević koji je u dva navrata bio neprecizan.

Nakon meča sa „pancerima“ selektor Miljenović istakao je da su njegovi izabranici odigrali dobar meč protiv izizetnog protivnika.

- Imali smo peh da primimo gol na početku i to iz slobodnog udarca. Imali su inicijativu u prvom dijelu, da bi u nastavku uspjeli da dođemo do svoje igre i nekoliko prilika. Mrdak je propustio zicer, a Njemci u 89. minutu dali drugi gol. Njemci su mnogo kvalitetniji, odlično pripremljeni i uigrani. Moji igrači su dali sve od sebe da se na pravi način suprostave Njemačkoj, ali to nije bilo dovoljno da se upiše pozitivan rezultat, rekao je Miljenović.

Selektor omladinaca očekuje težak meč u posljednjem kolu sa domaćinom turnira.

Situacija je komplikovana zbog igračkog kadra. Božović je teže povrijeđen, Tatar je dobio drugi karton, tako da u zadnjoj liniji nemamo rješenja za eventualne promjene što nam predstavlja veliku poteškoću. Igrači su i danas odigrali maksimalnu utakmicu, tako da se moramo potruditi da ih u ova dva dana oporavimo jer će utakmica biti presudna i za nas i za Irce kada je u pitanju plasman u elitnu rundu, dodao je selektor Miljenović.

U drugom meču grupe 20.00 časova sastaju se domaćin Sjeverna Irska  i Bjelorusija. Meč poslednjeg kola naši omladinci igraju u utorak, protiv domaćina Sjeverne Irske.



Crna Gora – Njemačka 0:2

Lugran – Mornvju park.

Sudija: Marios Panai (Kipar)

Strijelci
Draksler 2', Junes 89'

Žuti kartoni
Bakić, Tatar – Parker, Draksler, Šulc

Crna Gora: Petković, Milošević, Ćuković , Đorđević (Medenica), Kalezić, Mrdak (Zarubica), Bakić, Vukčević, Kopitović, Tatar, Raičković.

Njemačka: Horn, Da Kosta, Rudiger, Kolašinac, Mendler, F. Hofman (Junes), Parker, Draksler, Bitenkur (Šulc), Hajnc, A. Hofman.