Crna Gora je večerašnjim remijem sa Engleskom obezbijedila mjesto u baražu za Evropsko prvenstvo

koje će se narednog ljeta igrati u Poljskoj i Ukrajini.

Najbolja drugoplasirana ekipa u ovim kvalifikacijama ide direktno na završni turnir, dok će se preostalih osam kroz dvije utakmice boriti za to mjesto. Osam ekipa će biti podijeljeno u dva šešira, a nosioci će biti određeni na osnovu UEFA koeficijenata nacionalnih timova. Crna Gora je trenutno na 30. mjestu ove liste, što znači da po svemu sudeći ne može biti među nosiocima.  

Baraž se igra po nokaut sistemu u dvije odigrane utakmice, s tim da će nosioci revanš mečeve igrati pred svojom publikom. Tim koji postine više golova u međusobnim duelima plasiraće se na završni turnir.

Ekipe koje pretenduju na drugo mjesto u ostalim grupama su:

Grupa A - Belgija i Turska
Belgija trenutno ima bod prednosti u odnosu na Tursku, ali i teži raspored jer u posljednjem kolu gostuje Njemačkoj, dok Turke čeka duel kod kuće sa Azerbejdžanom.

Grupa B - Republika Irska i Jermenija
Irci, naši stari znanci iz kvalifikacija za SP, trenutno drže drugo mjesto sa bodom prednosti ispred Jermenije koju dočekuju u posljednjem kolu. Irci, doduše, mogu biti i prvi u grupi, ali samo pod uslovom da Andora napravi senzaciju i savlada Rusiju u Moskvi.

Grupa C - Estonija i Srbija
Nakon svoje posljednje utakmice u kvalifikacijama, Estonija se nalazi na drugom mjestu sa bodom prednosti u odnosu na Srbiju. Srbi mogu preuzeti drugo mjesto samo ukoliko pobjede Sloveniju u Mariboru u posljednjem kolu.

Grupa D - Francuska i Bosma i Hercegovina
"Trikolori" imaju bod više od Bosanaca koje u posljednjem kolu dočekuju u Parizu.

Grupa E - Švedska
Ukoliko u derbiju posljednjeg kola pobijede već kvalifikovanu Holandiju, Šveđani će ići na EP kao najbolja drugoplasirana selekcija.

Grupa F - Grčka i Hrvatska
Grčka je pobjedom u večerašnjem međusobnom duelu preuzela čelo tabele od Hrvata. U posljednjem kolu lider gostuje Gruziji, dok "vatreni" dočekuju Letoniju. Oba tima imaju šanse da se direktno plasiraju na Euro kao najbolja drugoplasirana ekipa.

Grupa H - Portugal, Danska i Norveška
Najneizvjesnija grupa u ovim kvalifikacijama. Danska i Portugal će u Kopenhagenu direktno odlučivati o prvom mjestu, a svoju šansu iz prikrajka vrijebaju Norvežani koji imaju tri boda manje od lidera grupe.

Grupa I - Češka i Škotska
Škotska ima dva boda manje od Češke, ali i utakmicu manje od rivala i to duel sa Lihtenštajnom koji se igra sjutra u Vaduzu. Problem Škota je što u posljednjem kolu idu na noge Španiji, dok Češku očekuje gostovanje u Litvaniji.

Žrijeb za parove baraža biće održan u četvrtak 13. oktobra u 13 časova u hotelu "Šeraton" u poljskom gradu Krakovu. Prve utakmice baraža na programu su 11. i 12. novembra, dok se revanš utakmice igraju 15. novembra na terenima nosilaca.