Omladinska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno bez pogodaka sa vršnjacima iz Bjelorusije u prvom kolu kvalifikacionog tunira za U19 Evropsko prvenstvo koji se igra u Sjevernoj Irskoj.



Izbranici Aleksandra Miljenovića bili su bolji od rivala u gotovo svim segmentima igre, ali su mreže ostale netaknute. „Sokolići“ su meč završili sa deset igrača, pošto je Mirko Mustur u 77. minutu dobio direktan crveni karton.

Naši omladinci krenuli su ofanzivno od samog starta, pa je nakon dva minuta viđen prvi udarac ka golu protivnika – Kalezić je pokušao, ali je lopta završila pored gola. Priliku da pogode metu u prvom dijelu imali su Zarubica nakon kornera, Đorđević nakon soslo akcije i Kalezić koji je pokušao direktno iz slobodnog udarca.

Marko Vukčević je u nastavku probao udarcem iz daljine, da bi se u 70. minutu istakao golman Petković koji je odlično intervenisao nakon udarca Kovaleva. U samoj završnici posao Miljenovićevoj četi otežao je Mustur, koji je u 77. minutu zaradio direktan crveni karton.

Nakon prvog meča na turniru selektor Miljenović je istakao

- Odlično prvo poluvrijeme, koje proteklo u potpunoj dominaciji naše selekcije. Imali smo četiri šanse, nekoliko udaraca iz daljine... Drugo poluvrijeme obilježila je povreda Božovića i ulazak Mustura koji je dobio direktan crveni karton, zbog prekršaja kao posljednji igrač odbrane. U finišu su Bjelorusi preuzeli inicijativu, imali više od igre ali smo uspješno odolijevali njihovim napadima pa je utakmica završena bez pobjednika. Konačan rezultat današnjeg susreta daje nam za pravo, kao i Bjelorusima, da se nadamo u plasman u elitnu rundu, rekao je Miljenović.

Naredni protivnik naše slekecije na turniru biće Njemačka...

- Izuzetno težak meč, pogotovo jer nećemo moći da računamo na Božovića i Mustura, pa neću moći da izvedem željeni sastav. Igrači su se danas izuetno istrošili jer se utakmica igrala uz jak vjetar i kišu. Vjerujem u karakter ovih igrača i uvjeren sam da će dati sve da zabilježe pozitivan rezultat. Ipak, vjerujem da kompletan ishod kvalifikacija zavisi od posljednjeg meča na turniru, dodao je selektor .

U drugom meču dana Njemačka je deklasirala Sjevernu Irsku sa 5:1. Naredni meč naši omladinci igraju u subotu, upravo protiv "pancera". Duel sa Njemcima igra u Lurganu, sa početkom u 15.00 časova.



Bjelorusija – Crna Gora 0:0

Dunganon – Stengmor park.
Gledalaca:

Sudija: Rudi Buke (Francuska)

Žuti kartoni
Begunov, Vasilevski – Tatar, Raičković

Crveni karton
Mustur 77'

Bjelorusija: Okremčuk, Begunov (Nikitin), Klopotski, Vasilevski, Savitski, Pušnjakov, Radžabov, Suvorov, Volovik, Akramenko, Kovalev (Edeško).

Crna Gora: Petković, Milošević, Božović (Mustur), Đorđević, Kalezić, Bakić (Medenica), Vukčević, Koptiović, Zarubica (Ćuković), Tatar, Raičković.