Naši najbolji fudbaleri odradili su večeras trening na Gradskom stadionu pod Goricom.

Selektor Branko Brnović je na raspolaganju imao sve igrače osim povrijeđenog Mitra Novakovića, koji po svemu sudeći neće moći da pomogne svojim saigračima zbog povrede.

Selektor Branko Brnović je iskoristio trening na našem najvećem stadioni uskoristio za uigravanje situacija kod prekida, a iz tabora "sokola" ponovo je zračio optimizam i dobro raspoloženje.

- Uvijek ima malo treme pred ovako velike utakmice. Propustili smo posljednje dvije šanse, nadamo se da ćemo u ovom posljednjem krugu ispuniti zacrtani cilj. Ko god da izađe na teren daće maksimum da napravimo dobar rezultat. Posljednji put kada sam dao izjavu vama, mislio sam stvarno da možemo da dobijemo Vels. Zašto on sada ne bi iznenadio Švajcarsku, i da već poslije ove prve utakmice, možemo da slavimo baraž. Ipak, vjerujem da svi razmišljamo samo o Englezima, prva utakmica je najbitnija. Možda nam i bod bude dovoljan za baraž, da ne pričamo o pobjedi - kazao je naš napadač Dejan Damjanović.

Sjajni napadač Seula očekuje potpuno drugačuju utakmicu od one sa "Vemblija".

- Razlikovaće se jer igramo kući i malo ćemo biti rasterećeniji nego na Vembliju. Stadion je rasprodat, a atmosfera će sigurno biti vrhunska. Uz naše navijače mnogo je lakše nešto dobro napraviti - smatra Damjanović.

On smatra da je najveća snaga Engleske upravo napadač Vejn Runi, ali vjeruje da naša selekcija ima kvalitet da iznenadi gordi "Albion".

- Iako se pominjalo posljednjih dana da neće igrati, ja mislim da hoće. Probaćemo da ga pritisnemo, da ga iznerviramo, da ne krene dobro utakmicu. Nadamo se da neće biti motivisan kao u Mančesteru. Što god selektor Brnović zamisli, vjerujem da ćemo to maksimalno profesionalno ispoštovati. Ja mislim da treba da ih napadnemo, da ne smijemo da se povučemo. Oni su mnogo dobra selekcija. Ako dobro otvore utakmicu, kao na prethodnim, onda će to biti veliki problem, jer su u odbrani mnogo jaki. Praktično imaju tri ekipe. Treba držati povoljan rezultat, čekati da oni naprave kiks i da mi otvorimo dobro utakmicu. Ako se oni otvore, vjerujem da onda naš napad može dosta da napravi - istakao je Damjanović.

Naše reprezentativce je na treningu pozdravila grupa navijača iz Nikšića koji su pjesmom i bakljadom pozdravili svoje ljubimce na pretposljednjoj provjeri pred ispit generacije.

Selektor Branko Brnović i kapiten Mirko Vučinić sjutra će odgovarati na pitanja novinara na konferenciji za novinare koja će od 13 časova biti održana u pres sali Gradskog stadiona. Konferenciji "A" selekcije prethodiće konferencija za novinare bezbjedonosnih struktura koje rade na utakmici na kojoj će govoriti predsjednik Komisije za bezbjednost FSCG Dragan Sekulić, šef Agencije Popović Guard Security Igor Popović i predstavnik policije. Konferencija za novinare počeće u 12.30 časova.

Reprezentacija Engleske u Podgoricu će doputovati oko 16 časova, a konferencija za novinare na kojoj će govoriti selektor Fabio Kapelo i jedan igrač biće održana u 17 časova u zelenom salonu hotela "Crna Gora". "Gordi Albion" će trenirati na Gradskom stadionu od 18.30 časova, a snimanje treninga biće dozvoljeno prvih 15 minuta.