Reprezentacija Crne Gore danas je odradila dva treninga u sklopu priprema za duel sa Engleskom u kvalifikacijama za EURO 2012. Selektor Brnović je na večerašnjem treningu imao na raspolaganju sve igrača, pošto su u toku dana u Podgoricu doputovali Savo Pavićević, Milorad Pekovič  i Dejan Damjanović.

Damjanović je zbog veoma dugog puta iz Južne Koreje dobio poštedu, pa je odradio samo prvi dio treninga sa dok su Marko Baša i Stevan Jovetić propustili trening zbog lakših povreda.

Uoči treninga novinarima su se obratili Savo Milošević, asistent selektora Brnovića i golman Mladen Božović.

Milošević samtra da je meč sa Engleskom različit u odnosu na sve druge.

- Ovaj meč je specifičan u odnosu na neke druge mečeve, s obzirom da nakon četiri dana imamo utakmicu koja je možda i važnija od ove. Imamo rivala koji je atraktiniji i samim tim zanimljiviji publici i cjelokupnoj javnosti. Realno stanje je takvo da moramo da razmišljamo o obje utakmice. Ima puno stvari koje treba da prenesemo igračima. Veoma je bitno da svi budu zdravi, jer imamo dvije utakmice a nekoliko igrača je lakše povrijeđeno dok njih sedam-osam ima žuti karton. Iskreno se nadam da nećemo imati problema sa te strane, rekao je Milošević.

Aisistent selektora Brnovića ističe da treba oprezno prići protivniku koji se, po njegovom mišljenju, nada jurišu naše selekcije od prvog minuta.

- Karakter i mentalitet većine igrača, a i nas iz stručnog štaba, jeste pobjednički i napadčki. Englezi priželjkuju da krenemo glavom bez obzira, što nam nikako ne bi išlo u prilog. Bitno je da momci istrče na teren sa mišlju da mogu da se nose sa Englezima. Znamo da imamo igrače koji su sposobni da im se suprostave, ali nećemo otkrivati kako i na koji način. Ova ekipa ima kvalitet, a u posljednja dva meča mora da pokaže da pored kvaliteta ima karakter i čvrstu psihu, dodao je član stručnog štaba.

Božović, koji je bio nerješiva enigma za Engleze na Vembliju, ističe da svi u timu vjeruju u pozitivan ishod na kraju kvalifikacija.

- Stigli smo do kraja, na korak smo od baraža i svi vjerujemo da ćemo se tamo i naći. Pokušaćemo da uzmemo što više bodova u posljednje dvije utakmice, zašto ne i svih šest ako nam se ukaže prilika. U duel sa Englezima moramo ući mnogo ozbiljnije i koncentrisanije negu u utakmicu sa Velsom. Analiziraćemo njihove igrače i način igre i na osnovu toga pokušati da izvučemo što bolji rezultat, rekao je Božović.

Čuvar mreže „hrabrih sokola“ spreman je da još jednom zablista na najvećoj sceni.

- Imam ogromnu želju da igram protiv njih i pokažem koliko znam, jer kao što znate imam problema u klubu. Daću sve od sebe da i u ove dvije utakmice odigram kao na početku kvalifikacija, da budem miran i odradim posao na najbolji način, dodao je čuvar našeg gola.

Naredni trening reprezentacija Crne Gored odradiće u srijedu na Gradskom stadionu pod Goricom, sa početkom u 19.00 časova. Brifing za predstavnike medija održaće se pola sata ranije.