Reprezentacija Crne Gore odradila je večeras drugi trening u sklopu priprema za duel sa Engleskom. Selektor Brnović je na raspolaganju imao gotovo čitav tim - nedostajali su samo Savo Pavićević, Dejan Damjanović i Milorad Peković, koji će se saigračima priključiti sjutra.

Trening oporavka odradila je grupa igrača koji su juče igrali utakmice za svoje klubove, predvođena Mirkom Vučinićem i Stevanom Jovetićem, dok su individualno radili lakše povrijeđeni Miodrag Džudović i Mitar Novaković.

Defanizivac Mančester sitija, Stefan Savić bio je naročito interesantan domaćin novinarima nakon sjajnog vikenda u kojem je postigao prvijenac u Premijer ligi.

- Imao sam zaista lijep vikend, postigao sam gol u pobjedi nad Blekburnom, a moja ekipa je zabilježila pobjedu što je najbitinije. Pozdravio sam se sa igračima i rekao im da ćemo se vidjeti na terenu u Podgorici sa kojeg ću, iskreno se nadam, izaći kao pobjednik. Nadam se da će se pognute glave vratiti za Englesku. Trener je zadovoljan mojom igrom i pobjedom, pogotovo poslije poraza od Bajerna u Ligi šampiona. Dijelimo prvo mjesto sa Junajtedom, a primarni cilj ove sezone nam je da napadnemo Premijer ligu i doguramo što dalje u Ligi šampiona - rekao je Savić.

Nakon osvrta na klupske obaveze, Saviće se okrenuo setu pitanja vezanih za reprezentaciju.

- Očekuju nas zaista dvije istorijske utakmice. Siguran sam da imamo kvalitet da ostvarimo dobar rezultat u te dvije utakmice. Biće veoma teško jer je Engleska jedna od najboljih reprezentacija na svijetu. Mislim da mi imamo jedan veliki kvalitet, a i igramo pred domaćom publikom što je veliki plus. Oni su jaki, ali nemamo razloga da ih se plašimo. Važno je da gledamo sebe i vjerujem da možemo izaći kao pobjednici iz ovog duela. Možda je za nas ipak važniji taj drugi meč sa Švajcarskom, ali se sigurno niko neće štedjeti protiv Engleza. Ako dobijemo Engleze postoji šansa da budemo i prvi, pa ne vidim zašto ne bi pokušali da se direktno plasiramo na Evropsko prvenstvo. Sve je na nama, sami krojimo svoju sudbinu. Važno je da je atmosfera u ekipi sjajna - kaže naš štoper.

Crna Gora će protiv Engleske biti jača i za Miodraga Džudovića. Snažni štoper je propustio meč u Kardifu zbog povrede zadnje lože, koju je obnovio na utakmici sa Kubanom prošle sedmice. Ipak, oporavak teče uspješno, pa bi kapiten Spartaka iz Naljčika već sjutra trebao da trenira sa saigračima.

- Dobro se spremamo za meč sa Englezima. Na Švajcarce ne mislim toliko koliko na Englesku. Moramo da se fokusiramo na tu utakmicu, da damo sve od sebe. Da zabilježimo pozitivan rezultat protiv njih, pa ćemo onda razmišljati o Švajcarcima. Jako je teško igrati dvije jake utakmce u pet dana sa jakim protivnicima. Mislim da će za drugu utakmicu posebno odlučivati duža klupa. Ne treba da se obaziremo na drugu utakmicu, mada mislim da Velšani ne mogu da pariraju Švajcarcima - smatra Džudović.

Na pitanje kako se suprotstaviti Engleskoj, iskusni štoper je odgovorio:

- Dobrom, organizovanom odbranom cijele ekipe i agresivnim napadom. Jako je važno da atmosfera u ekipi bude na visokom nivou, da vjerujemo u sebe i svoje saigrače - rekao je Džudović.

"Sokoli" će i u utorak trenirati na Trening kampu FSCG na Starom aerodromu sa početkom u 19 časova. Brifing za predstavnike medija biće održan pola sata ranije.