“A” selekcija Crne Gore odradila je večeras prvi trening u Trening kampu FSCG na Starom aerodromu i tako zvanično počela pripreme za kvalifikacione utakmice sa Engleskom i Švajcarskom.

Novi stručni štab, na čelu sa selektorom Brankom Brnovićem na raspolaganju je imao svega osam igrača – Simona Vukčevića, Miodraga Džudovića, Milana Jovanovića, Fatosa Bećiraja, Mladena Kašćelana, Marka Ćetkovića, Luku Pejovića i Srđana Blažića. Većina reprezentativaca je na trening stigla direktno sa aerodroma, zbog čega je početak kasnio 20-ak minuta.

Do meča sa Engleskom ostalo je još pet dana, a naši igrači sa nestrpljenjem očekuju duel na Gradskom stadionu pod Goricom.

- Utakmica sa Engleskom možda neće biti odlučujuća u ovim kvalifikacijama, ali je po svemu drugom utakmica decenije. Najinteresantniji i najvažniji meč za sve nas. Teško je odlučiti koja je utakmica prioritet u ovom trenutku, ali sam siguran da će svi igrači koji dobiju priliku dati sve od sebe jer se ne igra svaki dan u takvom ambijentu i atmosfer – kaže lijevi bek naše reprezentacije Milan Jovanović.

Za razliko od prethodnih utakmica, čini se da će Crna Gora napokon biti kompletna, možda i prvi put u ovim kvalifikacijama.

- Ohrabrije činjenica da naši napadači ulaze u pravu formu. Nadam se da ćemo napokon jednu jaku utakmicu odigrati u najjačem sastavu, da će selektor imati pun izbor igrača na raspolaganju – rekao je Jovanović, koji još dobro pamti prečku na “Vembliju”: - Neka ovaj put lopta ode malo niže. Ukoliko mi se ponovo ukaže prilika, potrudiću se da je realizujem. Sigurno da bi plasman u baraž bio velika stvar i svi težimo ka tome. Sama utakmica sa Engleskom, znači puno za svakog reprezentativca. Smatram da imamo snage za dobar rezultat. Iskren da budem nadamo se pozitivnom rezultatu u oba duela. Niko ne razmišlja da treba da se čuvamo protiv Engleza za meč sa Švajcarskom. Ako već izlazimo na teren, igraćemo do kraja kako treba. Kao što smo imali snage da na startu kvalifikacija u jednom terminu upišemo dvije pobjede, mislimda i sada možemo u ova dva duela doći do pozitivnog rezultata.

Fatos Bećiraj nije bio na spisku za utakmicu sa Velsom, pa se rado odazvao pozivu novog selektora Brnovića.

- Drago mi je što sam ponovo tu. Nadam se da ću pomoći reprezentaciji da ispuni zacrtani cilj, a to je baraž i odlazak na Evropsko prvenstvo . Uvijek sam bio i biću spreman da pomognem reprezentaciji – rekao je napadač Dinama.

Mladi napadač nametnuo se kao prva opcija u napadu Dinama, za koji igra redovno i u prvenstvu i u Ligi šampiona.

-Zadovoljan sam svojom formom. Na posljednje dvije prvenstvene utakmice postigao sam tri gola, a igrao sam od početka i protiv Liona u Ligi šampiona. Žao mi je što smo izgubili od Francuza, ovo je moja prva Liga šampiona i potpuno novo iskustvo za mene. Pokušaćemo da izborimo treće mjesto i ostanemo u Evropi i narednog proljeća – rekao je Bećiraj, koji nije želio da se bavi prognozama da li je važniji meč sa Engleskom ili Švajcarskom.

- Da bih na to odgovorio moram znati rezultat utakmice Vels – Švajcarska. Sigurno je samo da da moramo da idemo jednu po jednu utakmicu, da damo svoj maksimum protiv Engleske, pa tek onda da mislimo na Švajcarsku – zaključio je Bećiraj.