Fudbaleri Mogrena savladali su Budućnost rezultatom 2:1 u derbiju devetog kola T-Com 1. CFL. Budvani su do pobjede na stadionu pod Goricom došli golovima Bataka i Vujovića, dok je jedini pogodak za plavo-bijele djelo Srđana Radonjića.


Budćnost je i dalje prva na tabeli, sa dva boda više u odnosu na Rudar, koji je u subotu poražen na gostovanju Zeti rezultatom 4:1. Mogren smanjio zaostatak za vodećim dvojcem - Pljevljaci imaju tri boda više, dok za liderom zaostaju pet bodova.  

Ofanzivna igra na obije strane i tri lijepa pogotka obilježili su derbi meč, u kojem je aktuelni šampion nanio prvi poraz lideru na tabeli. Mreža Budućnosti u mečevima na domaćem terenu mirovala je sve do dalekometne paljbe Bataka i Vujovića.

Budućnost je imala prvu šansu na meču, ali je udarac Radonjića sa desetak metara završio pored stative. Sredinom prvog dijela golman gostiju Todorović odlično je reagovao nakon udarca Adrovića i spasio svoju mrežu.

Budvani su do prednosti došli u 40. minutu – reprezentativni štoper Radoslav Batak prišao je na 30-tak metara od gola domaćih, raspalio po lopti i poslao je u gornji lijevi ugao Radoševićevog gola.

Budućnost je do izjednačenja došla u 74. minutu, fenomenalnim pogotkom Srđana Radonića. Iskusni napadač iskoristio je dodavanje Mugoše i volej udarcem sa ivice kaznenog prostora matirao Todorovića.

Pitanje pobjednika riješeno je pet minuta prije kraja susreta. Naizgled bezazlenu akciju gostiju udarcem sa 25 metara u pogodak za tri boda pretvorio je bivši napadač Budućnosti Nikola Vujović.

Rezultati
Budućnost – Mogren 1:2
Radonjić 74' – Batak 40', Vujović 85'
Subota
Zeta – Rudar 4:1
Mladost – Bokelj 1:0
Grbalj – Petrovac 0:3
Berane – Sutjeska 1:1
Dečić – Lovćen 3:0